Mit gondoltok arról, hogy az állam szinte teljesen "lelőtte" a fogászati ellátást?
Mennyire tartjátok indokoltnak
- a jelenlegi igazolt és feltételezett esetszám mellett
- azt, hogy mennyire leszűkítette a "sürgősség" fogalmát (pl. a fogmegtartó kezelések is hónapokra ugrottak (mire újra engedélyezik, sokaknak már esetleg késő lesz), és a fájdalom sem elég indok)
- a teljes magánszektorra is kiterjesztették
Hozzáteszem, iszonyat mázlim volt, nekem még betömték a fogam. De ha akárcsak egy nappal később kezd el fájni...
Gondold már végig. Cseppfertőzéssel terjed. A fogászaton meg szájakban matatnak, ráadásul fogkezelés, fúrás közben nyálcseppek permeteződnek szerteszét.
Persze hogy indokolt a megszorítás.
Most nem csak a fogászat működik így, hanem a teljes egészségügy.
Egyébként a fogászaton tudna a leg könnyebben terjedni.
Kásler... Van elég lélegeztetőgép, csak époen tegnap le kellett jelenteni azonnali hatállyal mennyi lélegezető és altatógép van, abból mennyit tudnak rendelkezésre bocsátani... Bármikor hívhatják őket, legyen elég ember.
A mai határozat meg azért van szerintem, laikusként, mert van, aki ennek ellenére dolgozott..
Az könnyne vírusozik, aki bem borzasztó fogfájdalommal ül otthon... Annak könnyű, ott a kesztyű, szájmaszk, normálisabbja eddig is abban dolgozott. Nyilván olvastátok, mi a sürgős...
Nyilván nem fogtöméssel, meg fogszabályzó felrakással mennének oda...
Szükség van intézkedésekre, de nem ilyen áron, mert nagyobb károkat okoznak. Én inkább elviselném a vírust, votam influenzás is, ez halál komoly, pedig minden előírást betratok, higiéniára maximálisan odafigyelek.
Egy lyukas fog is fájhat rettentően....... Ráadásul tönkreteszi a mellette levő fogakat is. Sőt ha 2 hónapig áll a fogorvos és nem mész el, akkor bizony lehet, hogy nem 1 fogat kell majd kihúzni.
Ha nekem b@$z0ttul fájna a fogam, nem érdekelne, hogy koronavirusos leszek...
Mond meg nekik:
Amúgy én is így vagyok, tolja az egész fogsoromat. Nekem emiatt biztso, hogy újra fogszabályzó kell majd. De nyilván fizessem magamnak, szenvedjek méhmg két évet...
Általánosban volt nekem régen, pont a fogszabályzó húzás várhat... Nem áll vissza attól... Ha 1-2 hónap kimarad, sincs baj... Nem kell 1 év.
De vicc, maiket felsoroltak, nyilván sokan dolgiztak ezen felül is. Plusz szükség van rájuk és a géoneikre is!
Amúgy a felsoroltak 90%-a nem is fogorvosra tartozik, hanem szájsebészetre. :) De az meg kórházi rendelés alatt van, ahova meg nem jutsz be, ha be is jutnál jelenleg szerintem több hónapos a váróidő, ráadásul beutaló is kell oda, amit csak a fogorvos adhat, aki persze csak sürgős esetet lát el. \o/ Hallelúja!
Egy fogorvoshoz az megy akinek lyukas a foga. Állkapocs töréssel nem a fogorvoshoz fogsz menni. :D. Vagy baleseti problémánál. Sőt. Ha hírtelen elkezd vérezni az egész szád akkor sem a fogorvoshoz mész... Hülyék ezek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!