2020. április 17-ére, azaz pontosan mához 1 hónap múlvára (húsvéthétfő hetének péntekjére) van egy időpontom a fogorvosnál. Ha akkor érvényben lenne még a karantén, akkor az is sztornó?
A 9-est nem kellett volna lepontozni, és ebből is látszik a sima érzelmi pontozás. Amiket leírt azt nem azért írta le, mert szerinte de jó ez a mostani helyzet. Hanem magyarázatként a történésekhez. Bizony ami halasztható még akár a kisebb műtétek is, azok most érthető okokból el lesznek halasztva közérdekből.
Tanuljunk már meg közösségi módon is szemlélni a történéseket! Bizony még ha nem is örül neki senki, de egy kisebb lyuk a fogban, ami nem fáj, az bizony halasztható. Ugyanígy közölték halaszthatósági eset példának egy protézis behelyezés műtétjét, ami fájdalom és súlyosbodás nélkül halasztható.
Kulcsok:
- súlyosbodás nélkül halasztható
- nem életveszélyes
- fájdalommal nem jár
A 9-es válaszoló nem örömében írta amit írt! Tájékoztatásképpen a jelenlegi helyzetről.
11-es: de itt többen arról írtak, hogy igenis FÁJDALMAIK vannak pl. a lyukas fog vagy egy bölcsességfog miatt, és ezt jelezték is, mégis elküldték őket. Értem én, hogy fertőzésveszély van (én pl. alig lépek ki az utcára már 2 hete), de abból, hogy ennyire lenullázták azt a kicsi egészségügyi ellátást, ami elvileg elérhető szokott lenni, az akkor sincs rendben.
Mert ez eltart 2-3 hónapig.
Egy lyukas fog addig rohad a szádban, FÁJ, menthetetlen lesz. A fogpótlás NEM olyan egyszerű, ahogy leírta 9-es, de mi van, ha begennyesedik egy gyulladás, és szepszised lesz??? (Ezt egy laikus nem fogja tudni eldönteni.)
Vagy nekem van egy egészen banális problémám: fülzsírosodás miatt időnként el kell mennem fület mosatni. Ha pl. holnap arra ébrednék, hogy nem hallok, akkor süket leszek 3 hónapig??? (Mert előtte nem érzek semmi ráutaló jelet, és ha viszont eldugul, akkor tényleg nem hallok kb. semmit, amitől a falra lehet mászni. És nem is tudom, ha úgy maradna 2-3 hónapig, vezethetne-e tartós süketséghez... Mert egy rokonom már megsüketült amiatt, mert nem vett elég komolyan egy banális fülproblémát.)
Vagy volt rokonom, akinek az anyajegyéről kiderült, hogy rosszindulatú daganatos. Annak a megállapításánál sem mindegy, hogy 2-3 hónap ide vagy oda. De mikor lesz itt úja olyan helyzet, hogy eljuss egy bőrgyógyászhoz?
Többféleképpen meg lehetne oldani. 9-es írja, hogy nincs védőfelszerelés. Akkor lenne kijelölve néhány központi hely (legalább megyénként 1), ahol biztosítanak védőfelszerelést, és ellátják az ilyen eseteket.
Vagy előírhatnának 2 hét hatósági házi karantént mielőtt fogad az orvos - az is jobb, mint 3-4 hónapig várni. Mert mekkora várólisták lesznek itt, ha újra megnyitnak a rendelők?
Amúgy 9-esnek a stílusa abszolút nem elfogadható. "Te nem sürgősségi, hanem komoly pszichiátriai eset vagy" Az érveiben bár elismerem, van igazság, de nem is minden indoklása áll meg a lábán. (Fogászat összevetése a sebészeti ellátással)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!