Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fél éve szedték ki az egyik...

Fél éve szedték ki az egyik bölcsességfogam. Ott ahol összevarták, egy pontot még mindig fáj ha megnyomom, fogkefével véletlen hozzáérek. Menjek el vele orvoshoz?

Figyelt kérdés

A másik oldalon lévő bölcsességfogamat is kiszedték még a nyáron, de azzal nem volt probléma. Könnyen kiszedték, hamar gyógyult, másfél hét alatt teljesen rendbejött, sosem fájt a helye stb.

A másik oldalon lévőt ősz elején szedtek ki. Ez nehezebben jött ki, nehezebben gyógyult és a fentebb említett probléma áll fenn. Nem látszik semmi, egy ici-pici kis pont van, amúgy nem fáj, de ha megynomom v hozzáérek igen. Az arcomnak ez a fele érzékenyebb is.

Már egyszer voltam vele fogorvosnál akkor azt mondták majd elmúlik. Hát azóta sem.

Nem tudom hogy maradhatott-e benn fog darab, nem mondták amikor kiszedték, gondolom szóltak volna róla.

Menjek fogorvoshoz? Vagy ez ilyen esetben ha nehezebben jön a fog normális?

2020. márc. 9. 22:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelmű, hogy fogdarab maradt benne. Röntgennel megtalálják. Irány az orvos. Ott mondd azt, hogy nagyon szúr, ha eszel, kicsit túlozd el.
2020. márc. 11. 14:45
 2/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem biztos, hogy maradt benne fogdarab, főleg ha vésnek is akkor lehet ilyen elhúzódó a gyógyulás. Persze attól még megmutathatod, de mi a fenéért kellene túlozni?
2020. márc. 11. 15:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is hónapokig érzékeny volt, nem maradt benne semmi.
2020. ápr. 21. 16:15
 4/5 A kérdező kommentje:
Jó, de szeptemberben szedték ki, a másik oldalon is történt ugyanilyen foghúzás ott nem fáj, ezért gyanús. Nekem kicsit abnormális de mégsem tűnik olyan sürgősnek (aztán ki tudja lehet komolyabb a baj) így nem tudom fogadnának-e.?
2020. ápr. 21. 22:02
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp menj el megnézetni. Esetleg menj el valahová, és csináltass ott egy helyi/panoráma röntgent, és azzal menj fogorvoshoz. Nem szabad halogatni semmit, ami problémás. Nekem ugyan más jellegű, de egy cisztás fogamat kell most kihúzni, és azért lett ilyen rossz a helyzet, mert halogattam. Ráadásul, a covid óta alig lehet fogászatra menni, normális ellátást is alig akarnak adni (nálunk legalábbis), szerintem minél hamarabb menj el te is. Te is megnyugszol, ha kiderül, hogy nincs vele semmi baj.
2020. aug. 8. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!