Maradt egy bölcsességfogam, bal alsó, ami bennt van a
csontban, nem bújt ki, elkezdett fájdogálni az arcom meg
a torkomnál azon az oldalon, lehet olyan hogy begyullad egy
ilyen bennt ragadt fog?
1/9 A kérdező kommentje:
Így havi előtt szokott sajogni, amúgy nem. Jó szájsebész kellene de félek kiműttetni. Riogattak idegsérüléssel.
Igen, fájhat attól, bár ha be lenne gyulladva, akkor jobban fájna, meg valszeg szájzárad lenne..Nekem az volr. viszont a másik, amelykket kiműtettem, annak csak egy kis csücske volt.kint, de havonta 1-2x elkezdett fájni, akkor az egész ínyem fájt, meg az egész oldalt. A szájsebész 1 óra alatt szedte ki, szét kellett darabolnia, mikor a végen járt és a gyökérét szedte, akkor érzetem azt a fajdalmat, mint amit mindig éreztem mikor fájt, ott.volt a gyökér az idegszál miatt. 1 hétig nagyon fájt utána, varratszedésig, utána már gykrsan javult. Az állkapcsom fájt még utána kb. 1,5 hétig es ennyi. Nekem.js mondta h zsibbadást érezhetek, az idegszál miatt, de nem volt semmiféle ilyesmi. Bedagadni is picit dagadt be, mert jegeltem. Még dolgozni is mentem másnap, ott is jegeltem
2020. febr. 19. 17:58
Nekem mind a két alsót kiműtötték, semmilyen idegsérülésem nem lett.
Maga a műtét érezhetetlen, utána szar enni varrott arccal, de kb. két hét alatt szinte teljesen elmúlik.
2020. febr. 19. 18:16
Igen, ha rossz irányban próbálkozik nőni a fog de nincs elég helye, begyullad az fáj. Hol jobban, hol kevésbé.
Nekem is van ilyen fogam.
Ki kellene műttetni.
2020. febr. 19. 21:17
Igen, simán begyulladhat. Nekem 2 bölcsességilyen fogam volt, jobboldalt alul és felül, kiműtötték. A műtét sokkal kisebb macera mint amikor begyullad, ami után úgyis kivennék.
2020. febr. 19. 23:13
Nekem jobb oldalt ferde irányban nőtt,nyomta a többi fogam ezért kellett kivenni. Mindennel együtt kb 10 perc alatt kivette a dokim..szuper keze van! Csak dicsérni tudom.
Picit dagadt be az arcom,3.napra már leapadt. Azt hiszem 1 hétig fájdogált még az állkapcsom de aztán megszűnt
2020. febr. 20. 09:20
7/9 anonim válasza:
Szia!
En is pont ugyanigy jartam mint Te. Nem vettetem ki mert ugy voltam vele elvan az ott.. Aztan elkezdett szepen berohadni, begyulladt, es utanna szaladhattam a szajsebeszhez a fajdalomrol nem is beszelve. Ne felj a mutettol, ugy elerzestelenitenek hogy semmit nem fogsz erezni.Nekem is az arccsontombol kellett kivenni, es a doki 10perc alatt kivette. Utanna a labadozas szerintem fajdalmasabb, de akkor mar tul vagy a nehezen. :) nekem 8napja vettek ki a bal alsot es meg mindig bele beleszurkal a torkomba meg faj az allkapcsom de hidd el jobb megszabadulni Tole mint hogy komolyabb karokat okozzon.
Batorsag es Kitartas! :)
2020. febr. 22. 13:22
Sziasztok, én a kedves válaszolóktól kérdeznék. Nekem vizszintesen van a fogam a csontban, szerintetek ez így mennyire kemény mütét lenne? Nektek milyen állású volt a fog?
2020. febr. 25. 19:14
Szia 8-as nekem vízszintesen volt alul is, felül is. Kb. másfél órás műtét volt, igazábl semmit nem éreztem csak unalmas volt annyi ideig ott ülni. Utána viszont lufi méretűre dagadt a fejem és szájzáram is volt 2 hétig, szívószállal ettem levest meg tápszert. De a varratszedés után már rohamosan javult. Fájdalomcsillapítót pl. én nem is vettem be, inkább az viselt meg hogy hogy nézek ki meg hogy nem tudok enni.
2020. febr. 25. 20:55
Kapcsolódó kérdések: