Ha letört a fogamból és kint van az ideg, elhal magától vagy csak fogorvos tudja megoldani?
Már lyukas két éve, de be volt tömve, most úgy tört le belőle, hogy csak érintésre fáj a megnyílt rész, feltételezem az ideg (gyökér) szabaddá vált. Nem fáj folyamatosan, kizárólag, ha valami hozzáér a megnyílt részhez. (pl. étel vagy ha a nyelvemmel megpiszkálom) A fájdalom pedig pár pillanat vagy perc után elmúlik.
Nincs szabad időpont a közeljövőben az állami fogorvoshoz, maszekra pedig éppen nem telik. Ez megtud oldódni magától, azaz elmúlik a fájdalom, az érzékenység, elhal az ideg esetleg?
Olvastam olyat, hogy fájdalom nélkül mentek tönkre a fogai. Jelenleg a legtöbb foga le van "rohadva". (így fogalmazott) Ezt elképedve olvastam, hiszen nekem nagyomn tud fájni, minden apró probléma.
Orvosnál voltam, megoldotta. Egy hét alatt jutottam be a vészhelyzet miatt. Addig naponta többször fájt. Kezelés, fúrás, gyógyszeres tömés után, amikor kiment az érzéstelenítő hatása, szinte a falat kapartam annyira fájt. (azt mondták, néhány napig még fájhat, érzékeny lehet a harapásra) A fájdalomcsillapító szinte semmit nem ért. Reggelre elmúlt, azóta elvagyok vele. Csupán a gyógyszeres tömés mellékíze jön elő néha, főleg egyes ételeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!