Széttört elhalt fog eltávolítása. Exomed gépi húzás, Valaki volt így?
Egyszer elmentem egy fogtömésre. Olyan gyökér volt,hogy lefúrta a fél fogam így gyökérkezelés lett belőle. Majdnem megpusztultam a fájdalomtól. Fél évre rá elkezdett letördelni a fogam. Marhára fosok elmenni kihúzatni a multkori kintatás után,félek hogy szétvésik.. Hagytam rohadni 2 évig Most kb 1/4 van meg a koronának a többi egy hatalmas lyuk Szinte már a gyökérig kitördelt a fog.
Valaki volt már így? Könnyen kiszedik vagy szétvésik? Vagy ezt már nem lehet kifeszíteni/emelni?
Gondoltam,hogy elmegyek egy Exomed gépi húzásra. Valaki jártas ebben?
Valószínűleg nem azért lett gyökérkezelés mert az orvos volt gyökér, hanem mert a fogad belseje már szét volt pusztulva akkoris. Azt pedig te nem látod, hogy milyen állapotban van a fogbél.
Ezt nem lehet simán kihúzni, ha nincs mit megfogni a fogóval...valószínűleg kiműtik, főleg, hogy szartál bele, biztosan nagyon törékeny már az a fog. Ez szájsebészeti történet lesz.
Ilyen fogat ma már simán felépítenek. A gyökérbe tesznek csapot, fényre, arra koronát. Egy ilyen olyan 50 ezerből megvan, ha elég a fémcsap, meg az olyan korona aminek a belső része fém. Hátsó fogra ez is egész jó, cirkon csap, cirkon korona meg kb. 100 ezer.
Ha kihúzatod a fogat, akkor implantátummal a pótlása jóval drágább lenne, meg az implántum kilöködése, idővel meglazulása jóval gyakoribb, mint hogy probléma legyen egy csapra épített koronával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!