Mitől függ hogy milyen fogszabályzót kap valaki?
Szia! Nekem volt 7 évig fogszabályzóm (Külsö,beragasztott, éjszakai),most pedig újra van még kb 2 évig.
Elöször többnyire állandót adnak. Ahhoz csinálnak egy speciális röntgent körbe a fogaidról (nem fáj), nekem csak az éjszakaihoz vettek mintát. Utána felragasztják a kis fém, vagy porcelán tartókat, középre megy a drót, rá gumi. A drót végén lehet, hogy gyürüt kapsz az utolsó fogadra, azzal, rögzítik. Ennek a feltétele, leszedése elég kellemetlen, a többi nem fáj.(Nekem most nincs gyürüm, egy záróvéget ragasztottak fel, így nem áll ki a drót vége, és nem bökdösi a számat.) Utána elöfordulhat pár óra múlva, vagy következö napon, hogy elkezd nagyon fájni, ne ijedj meg, csak akkor rossz, ha enni szeretnél, én 2 hétig csak szinte pépeset tudtam, de most már nem is érzem.
Ha elöreállnak kicsit a fogaid, szerintem is beragasztottat kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!