Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mitől függ hogy milyen fogszab...

Mitől függ hogy milyen fogszabályzót kap valaki?

Figyelt kérdés
2010. júl. 21. 14:22
 1/6 A kérdező kommentje:
ja és mikor csinálják érzéstelenítőt adnak?
2010. júl. 21. 14:32
 2/6 anonim válasza:
Dehogyis, nem fáj :) Ha jól tudom kérheted hogy éjszakai vagy állandó fogszabályzód legyen. Ha nagyon rosszul állnak a fogaid akkor állandót kapsz, nem fáj. Mindkét esetben fogmintát vesznek reggel ami kb 4 percig tart talán. Utána majd vissza kell menni egy időpontra amikor már kész a készülék. Az éjszakait rád igazítja max 8 perc, kicsit meghúzza hogy hasson is. Az állandó kb 20 perc mire felrakja, ragasztóval. Semmi bajod nem lesz ettől se :) Nem fog fájni
2010. júl. 21. 14:42
 3/6 A kérdező kommentje:
akkor szerintem én állandót kapok.mivel a fölső fogsorom kell visszább tolni
2010. júl. 21. 14:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem volt 7 évig fogszabályzóm (Külsö,beragasztott, éjszakai),most pedig újra van még kb 2 évig.

Elöször többnyire állandót adnak. Ahhoz csinálnak egy speciális röntgent körbe a fogaidról (nem fáj), nekem csak az éjszakaihoz vettek mintát. Utána felragasztják a kis fém, vagy porcelán tartókat, középre megy a drót, rá gumi. A drót végén lehet, hogy gyürüt kapsz az utolsó fogadra, azzal, rögzítik. Ennek a feltétele, leszedése elég kellemetlen, a többi nem fáj.(Nekem most nincs gyürüm, egy záróvéget ragasztottak fel, így nem áll ki a drót vége, és nem bökdösi a számat.) Utána elöfordulhat pár óra múlva, vagy következö napon, hogy elkezd nagyon fájni, ne ijedj meg, csak akkor rossz, ha enni szeretnél, én 2 hétig csak szinte pépeset tudtam, de most már nem is érzem.

Ha elöreállnak kicsit a fogaid, szerintem is beragasztottat kapsz.

2010. júl. 21. 15:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem 1 hét múlva kell menni, és akkor rakják fel az állandót. Kicsit félek, de remélem nem lesz durva.
2010. júl. 21. 20:12
 6/6 anonim ***** válasza:
nem kell félni nekem fél éve van és nem fáj.kicsit szar érzés amikor azt a szájtágitót berakja mert nyomja az ínyt de nem durva:D:D:Dinkább legyen szép a fogad nem?
2010. júl. 21. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!