Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gümőt érzek az ínyemben. Bajt...

Gümőt érzek az ínyemben. Bajt jelent?

Figyelt kérdés
Kb 2 hete éreztem először, hogy a szám felett, az orrom alatt elzsibbad, és bedagad. Nem fáj semmi, el van zsibbadva az egész, olyan érzés, mint amikor elzsibbasszák az ínyt foghúzás előtt. Akkor nem foglalkoztam vele, de most újra érzem, hirtelen a semmiből jött megint. 1ik percbe még nem, majd igen. Most, hogy megnyomkodtam, az ínyem alatt, csomót érzek. Teljesen lezsibbadt a szám, és mivel gondolom piszkáltam, mégjobban fdagadt. Nem fáj, de nagyon meg vagyok ijedve, már temetem magam, annyira. Egy kicsit nyugtassatok meg légyszi, hátha volt már mással is ilyen. Holnap elsőnek az orvoshoz vezet az utam. :(
2019. dec. 18. 22:42
 1/3 anonim ***** válasza:
52%
Daganat lehet
2019. dec. 19. 11:54
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni. Lehet hogy a fogad elhalt és a gyökércsúcsánál összegyűlt egy gennyes csomó (ha szuvas a fog, vagy korábban sérülés érte, erre van a legnagyobb esély). Az is lehet hogy megsértetted az ínyed - a szájban lévő sebek ugyanis nagyon nehezen gyógyulnak, lehetetlen sterilen tartani, így könnyen elfertőződnek vagy betokosodnak. Kicsit rosszabb, de még mindig nem annyira mint egy daganat, ha egy ún. csapfog van a csontban - ez egy számfeletti plusz fog, aminek nincs helye az ívben és nem tud kinőni (egy szabályos fognál is előfordulhat, hogy hasonlóképpen beszorul, lásd bölcsességfogak). Frontfogaknál ez viszonylag gyakori, de akkor is az elhalt fogbelet mondanám a legvalószínűbbnek.

Egy röntgen és egy fogorvosi vizsgálat alapján ki fog derülni.

2019. dec. 20. 16:35
 3/3 A kérdező kommentje:
Azóta kiderült, hogy az advil ultrára vagyok allergiás. A minap úgy bedagadt az egész fejem, hogy megijedtem magamtól.
2020. febr. 20. 07:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!