Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyi idő volt még megszoktát...

Mennyi idő volt még megszoktátok a fogszabályzòt? És mennyi ideig volt nektek fent?

Figyelt kérdés
Most fogják felrakni az állandó fogszabályzòt, így karácsony előtt, és kìváncsi vagyok kinek hány nap vagy hét kellett ahhoz hogy megszokja, és könnyen tudjon vele újra enni. Karácsonyig lesz két hetem, hogy megszokjam. Felnőtt fejjel belevágok, már izgulok, és a végét is várom. Elméletileg csak egy évig kell fent lennie, alsò és felső is. Tudom türelmesnek kell lenni, de olyan boldog leszek ha végre nekem is szép szabályos fogaim lesznek.

2019. nov. 30. 16:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Ez a rugò használta valami ùj mòdszer lehet gondolom. Remélem én nem kapok, mert elég rosszul hangzik.
2019. dec. 2. 20:21
 12/15 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló azért kicsit torzit.

Valóban igaz, hogy az elején amíg nem szokod meg, de később is néha feltudja szabdalni a szádat a fogszabályzó...de épp ezért kapsz fogszabályzó viaszt.

Tépsz egy darabot, rárakod a brekketre vagy épp arra ami vág és probléma megoldva.

Rugó nekem is volt. Nincs gond vele, az a dolga, hogy két fogak közötti távolságot eltolja. Ha az vág, akkor arra is raksz rugot.

A kaja felszeletelés az alapból ajánlott. Én a végefelé nem kiméltem. Brekket sosem esett le. Egyszer volt az, hogy a drótot eltörtem rágás közben:D Viszont akkor amíg tudtam visszahelyeztem a brekketre és megvártam a következő alkalmat.

Amúgy néha tényleg nem egyszerű a fogszabályzó jelenléte. Sokszor utáltam, főleg akkor amikor kéthavonta kellett állitani rajta..akkor 3-4 napig olyan volt mintha újra felrakák volna.

Mindenesetre örülök, hogy az lehettem, így végre normálisan állnak a fogaim

2019. dec. 3. 07:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Én szerintem semmit nem ferdítettem, leírtam a tapasztalataimat. :)
2019. dec. 3. 08:17
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem a konzultáció során azt mondták, hogy kb 2 évvel számoljak, de mivel ilyen szépen alakulok, valószínűleg jövő ilyenkorra már le is veszik :) az éjszakaira pedig nem tudott időtartamot mondani a doki így előre, de minimum 4-5 év az tuti :/
2019. dec. 4. 10:55
 15/15 anonim válasza:
Nekem ez a masodik napom nem olyan rossz bar nekem ki lett huzva 4 fogam es meg szajpadlas tagitot is kapok a csavarok mar benne vannak a szamban ebbol semmit nem ereztem. Es a metszo fogaimon fegig rugo van nem nehez megszokni de fura:/ kb 2 evig lesz fogszabim es 12 vagyok szoval legalabb hamar at esek rajta. Renelem tudtam segiteni:)
szept. 7. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.