Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mi lehet ez a fehér, szőrszerű...

Mi lehet ez a fehér, szőrszerű elváltozás a nyelvemen? (Kép)

Figyelt kérdés

Hétfőn mindenképp első dolgom lesz orvoshoz menni, viszont nem hagy nyugodni a dolog.

[link]

Egy-két napja éreztem, mintha mindig szőrszál lenne a számban, amikor azt kerestem tükör előtt, akkor tűnt fel a fehér elváltozás, előtte pedig pár nappal száraznak éreztem a számat/torkomat azon a részen, ahol kialakult, de akkor ezek még biztos nem voltak ott.

Ennél nagyobb kiterjedésű volt a folt, de mivel hirtelen nem tudtam mit kezdjek vele és megijedtem, ezért a fogammal sikerült kifele “letolnom” egy részét. Lehet nem volt a legjobb ötlet, de kutakodtam neten, ahol többnyire szájpenészt/gombát, illetve (természetesen...) szájrákot tudtam “diagnosztizálni”.

Kb 2 hete hagytam abba egy 10 napos, állítólag nem túl durva antibiotikum szedését. (+fogamzásgátlót szedek)

Azért jöttem ide is ötletekért, mert a neten talált képek ugyan hasonlítanak az én nyelvemre, ez közelről olyan, mintha szőrös lenne, vagy az ízlelőbimbóim vedlenének, ha ennek így van bármi értelme.

A segítséget, tippeket előre is köszönöm!

21N

2019. nov. 16. 23:04
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Gondoltam,hogy valami ilyesmi lesz az oka.Rendbejött már teljesen?Az én nyelvem is fehér,lepedékes.Nem tudom letisztítani hátul teljesen,mert ha ott hozzáérek,öklendezek.A nyelvem ilyen:

[link]

2020. márc. 5. 06:59
 12/15 A kérdező kommentje:
Az a jellegű elváltozás ami miatt eredetileg írtam már teljesen eltűnt. Fehér lepedék még mindig szokott lenni, de az fogmosás után eltűnik, ha használom a nyelvemen a fogkefe hátulján a dörzsölős részt. Azt olvastam, hogy kevesebb szénhidrát fogyasztása is segíthet abban, hogy enyhüljön a “szőrösödés”.
2020. márc. 6. 00:26
 13/15 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom,de lehet kevés folyadékot iszunk,az a baj.

Nekem a nyelvgyököm lepedékes,hátul a torkomnál.Próbálom letisztítani én is fogmosáskor.Itt jól látszik:

[link]

2020. márc. 9. 06:31
 14/15 anonim ***** válasza:

Bocsi,ezt az a kép.

[link]

2020. márc. 9. 06:34
 15/15 anonim ***** válasza:
53%
Szép nagy nyelved van,csak tisztítsd meg.
2020. ápr. 1. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!