Mi lehet ez a fehér, szőrszerű elváltozás a nyelvemen? (Kép)
Hétfőn mindenképp első dolgom lesz orvoshoz menni, viszont nem hagy nyugodni a dolog.
Egy-két napja éreztem, mintha mindig szőrszál lenne a számban, amikor azt kerestem tükör előtt, akkor tűnt fel a fehér elváltozás, előtte pedig pár nappal száraznak éreztem a számat/torkomat azon a részen, ahol kialakult, de akkor ezek még biztos nem voltak ott.
Ennél nagyobb kiterjedésű volt a folt, de mivel hirtelen nem tudtam mit kezdjek vele és megijedtem, ezért a fogammal sikerült kifele “letolnom” egy részét. Lehet nem volt a legjobb ötlet, de kutakodtam neten, ahol többnyire szájpenészt/gombát, illetve (természetesen...) szájrákot tudtam “diagnosztizálni”.
Kb 2 hete hagytam abba egy 10 napos, állítólag nem túl durva antibiotikum szedését. (+fogamzásgátlót szedek)
Azért jöttem ide is ötletekért, mert a neten talált képek ugyan hasonlítanak az én nyelvemre, ez közelről olyan, mintha szőrös lenne, vagy az ízlelőbimbóim vedlenének, ha ennek így van bármi értelme.
A segítséget, tippeket előre is köszönöm!
21N
Gondoltam,hogy valami ilyesmi lesz az oka.Rendbejött már teljesen?Az én nyelvem is fehér,lepedékes.Nem tudom letisztítani hátul teljesen,mert ha ott hozzáérek,öklendezek.A nyelvem ilyen:
Azt nem tudom,de lehet kevés folyadékot iszunk,az a baj.
Nekem a nyelvgyököm lepedékes,hátul a torkomnál.Próbálom letisztítani én is fogmosáskor.Itt jól látszik:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!