Gyökérkezelés után lüktet a fogam? Valakinek volt hasonló problémája?
4 hete elmentem fogorvoshoz, mert fájt a fogam.
Kiderült, hogy kiesett az egyik tömésem, ami alá bementek a baktériumok és elleptek mindent, ezért gyökét kezelni kellet azt egyik fogam.
Megtörtént az 1. kezelés, zökkenő mentesen ment, majd rà 3 nappal visszamentem,mert lüktetett a fogam. Fertőtlenítették és az ideiglenes tömés helyett vattát tették bele (csak elfelejtettek szólni, hogy, hogyha kiesik akkor pótoljam.., szóval mikor kiesett én nyíltan hagytam a fogam).
A 2. kezelést már érzéstelenítést nélkül csinálják, ezért csak úgy bedugta a járat tisztító pálcát, ami iszonyatosan fájt. Erre beadott egy érzéstelenítő tűt, de azután is fájt.., ezért felírt egy antibiotikumot. Nem tudták megcsinálni a 2. járattisztítás.
2. kezelés újrapróbálása, ugyan ez, másik antibiotikum.
Mostmár elvileg le kellett volna mennie a gyulladásnak, de akkor miért van az, hogy, hogyha kiveszem a vattát (cserélni), akkor,fájdalmasan lüktet a fogam, meg ha ráharapok az is fáj (ha vatta van benne)? Ez normális ennyi idő, meg gyógyszer után?
Ledugtam a fogamba egy fogpiszkálót és mikor a végéhez ért, akkor éreztem, de nem fájt. Lehet, hogy a mellék csatornák fájnak, amikbe nem tudom beledugni a fogpiszkálót? Vagy a mellék csatornák is annyira fájnak, mint a főcsatorna és ezek szerint nem fog fájni? Vagy azért fáj, ha a vattás tömésre ráharapok, mert a vatta a mellék csatornákat is kitölti és ázok fájnak?(Egy hét múlva megyek vissza...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!