Miért fáj valakinek hónapokig valakinek meg egy napig a kiműtött bölcsességfog helye?
Olvasom itt a bejegyzéseket és nagyon eltérőek, nekem is lesz ilyen műtétem és nem tudom mire számítsak, eléggé meg is vagyok ijedve.
Tudnátok segíteni?
Akinek volt ilyenje,.mütét és nem húzás!
Ha szerencséd van, nem lesznek nagy fájdalmaid, de mindenképpen készülj fájdalomcsillapítóval (szokott felírni a fogász), és legyen lehetőséged legalább egy napot otthon pihenni, és jegelni a fejedet, ha jobban megvisel a dolog.
Vegyél két zacskó fagyasztott borsót a műtét előtt. Amig az egyiket használod, a másik hűl...
Feltétlen tekerd száraz ruhába, csak úgy tedd az arcodra, ha nem akarsz fagyási sérüléseket is.
Ha én megkérdezem tőled, hogy miért van az, hogy valakinek a lábtörés pár hét alatt gyógyul, más meg hónapokig rehabilitációra jár, megint más meg élete vègéig tartó szővődményektől szenved, te mit válaszolsz?
Természetesen azt, hogy hiszen minden eset más, nem mindegy, hogy csak egy repedés volt, vagy nyílt törés, volt-e idegsérülés, a láb mely csontja és azon belül mely része tört el, fiatal-e vagy idős (nem mindegy a csontállomány), van-e bármilyen alapbetegsége, ami lassíthatja a javulást, azonnal kapott adekvát ellátást, vagy vmi miatt várni kellett stb stb.
Na kb egy bölcsi fogműtétet is pont ennyi tényező befolyásol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!