24 éves férfinak fogszabályzó?
Szia! Szerintem nem késő! :) Én lassan 27 éves leszek, nekem alul az egyik fogam félig a másikon van, emiatt kicsit el van csúszva az a sor, illetve fent a jobb felső kicsit kiáll. A fogszabályozásra még csak-csak rászánnám magam, a fő problémám, hogy két fogam csírahiányos, azaz nem volt maradandó fog (az egyik egy alsó rágófog, a másik a felső metsző). Úgyhogy gondolj arra, hogy neked egy fogszabályzó megoldja a problémádat, nekem még két implantátumbeültetésre is szükség lenne, ami sajnos megnégyszerezi a kezelés árát. Emellett nagyon félek az implantálástól, így még győzködöm magam, de nagy valószínűséggel jövőre megcsináltatom, kár az ilyet húzni. Na meg abba is bele kell gondolni, hogy jobb úgy élni az életed fénypontját (20-30-as évek) hogy szép fogsorral rendelkezel :) Ha rendben van a fogazat akkor később kezdi elveszíteni azokat az ember és később lesz szükség protézisre vagy egyéb pótlásra.
Emellett nekem még kiderült, hogy egy bölcsességfogam van, melynek nincs hely. A panorámaröntgenen látszik, hogy félig a mellette lévő fog előtt nő, de még nagyon bent van. Most épp azon tanakodik a fogorvosom és a szájsebész, hogy ki tud-e majd az nőni valahogy vagy komolyabb panaszokat fog okozni hosszútávon, esetleg tönkreteszi a mellette lévő fogat azzal, hogy ránő. A bölcsességfogaidat egyáltalán ne sajnáld, nekem ismerősi körből az a tapasztalatom, hogy csak a gond van velük, jobb mielőbb megválni tőlük.
Megbánni biztosan nem fogod! Nekem a fogorvosom azt mondta, hogyha nem a kevésbé látszódó fogszabályzót választom (fehéret), hanem hagyományos fémet az jobban tud dolgozni és egy év alatt megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!