Lehajláskor pillanatnyi belenyilalló fogfájás mit jelent?
Erre kielégítő választ itt nem fogsz kapni. Ha kopogtatásra fáj az semmiképpen sem jó. 2 napja csinálták a fogam, nekem semmilyen érzékenység nem áll fenn, nyilván ez nem jelent semmit csak szubjektív "élmény".
Nem csak annyi a fog amit mi "kívülről" érzékelünk. A rossz szájhigiénia kapcsolatban van néhány szívbetegséggel is, ezt csak érzékeltetésként írom,hogy miért nem fog itt senki kielégítő választ adni a gerinccel kapcsolatos tapasztalataidra. Azért mert nagy eséllyel itt mindenki laikus és ez egy nagyon komplex dolog.
Élő fogakról van szó. Sőt ezen az oldalon az összes fogam élő. Ma voltam a dokinál. Megkopogtatva kicsit érzékeny volt ez a fog, de nem ugrottam ki a fogorvosi székből. Döntéshelyzet elé állított hogy válasszak: Vagy húz vagy idegel vagy nem csinálunk semmit. 1 hete csinált rajta egy tömést.
Nem tudom hogy jól döntöttem e de az idegelés mellett döntöttem. Jelenleg is sajog az a fogam de lehet a kezelés miatt :/ A lehajláskori belenyilalás kiidegelés után el is múlt.
Van mellette egy másik fogam az meg tompán fájt eddig
Furcsa számomra hogy ez a fog míg multkor nem volt hozzányúlva (4es) addig nem volt túl nagy problémája. Ez előtt csak az 5ös fájt de sokszor nem tudtam eldönteni ez vagy a 4es fogam rosszalkodik vagy az 5ös. Ha nagyon erősen fájt akkor az 5öst éreztem hogy bibis, de a kopogtatás érzékenység és meg a belenyilalások miatt döntöttem azt hogy idegelje a 4est. ha nincs ez a mizéria a 4es foggal akkor az 5öst csináltattam volna. Bár még lehet azt is kiidegeltetem ha bajos az a fog is.
Arcüreggyulladás vagy hasonló nem lehet.
Számomra furcsa hogy két fogat érzek és két különböző fájástipussal.
Nálam az a bibi hogy már 1 hónapja kínlódok fogfájással és egy kicsit tele lett már a tököm. És nem javult hanem a 4es is elkezdett rosszalkodni. Sőt mintha már a 3fogam is érzékenyebb lenne az átlagnál kopogtatásra (utóbbi 1-2 napja), pedig annak nincs baja :/ Olyan érzés mintha kopogtatásnál ami nem fáj de a gyökér végét érezném. Olyan érzésre mint a gyökérkezelt fog kopogtatásra (kicsit más) Ez nem fájdalom csak más mint a többi fognál lévő kopogtatás. Remélem csak kihat a 4es fogam a 3ra...legalábbis remélem.
Ami még bosszantó volt hogy a fogorvosom nem tudott konkrétat mondani...miért nem mondta hogy várjunk feltétlen egy hetet vagy ilyesmi...Bár érdekes a 4es fog betömése után sajgott 1 napig a fogam, de ugy voltam az természetes majd 1 napig problémamentes volt.
Lehet olyan hogy tömés után 2 nappal gyulladt be a fogbél? Sajnálom én is ha feleslegesen lett kiidegelve de 1 hónapja szenvedek már a 4;5ös fogammal. Meg azt hittem hogy ez a emelés,lehajlás belenyilalás konkrétat tud mondani a fogorvosnak, de nem...:(
Amúgy 2 hónapja volt fogbélgyulladásom ugyan ezek fogaknál (4;5) fel is puffadt az arcom, de gyulladáscsökkentőt abbahagyva el is múlt. másfél hónapig nem volt bajom de után jött a szenvedés és kicsi fájásnál nem is tudtam eldönteni hogy 4es fog vagy az 5ös fog a ludas (előtte mindkettőt tömte) Sőt 1 hete is mindkettőt tömte mert vagy akkor maradt egy kis szuvasodás vagy azóta alakult ki.
Bár nekem az is érdekes hogy ételre reagált a fogam (4es vagy 5ös) étkezés után fél órával jelent meg, ha nem ettem akkor nem is éreztem. Néha mondjuk magától is rájött a fájdalom de azt ritkán. De volt olyan hogy 1 db szilva elég volt hogy beleálljon a fogamba egy rövid ideig. Tompán fájt, inkább az 5ös de néha a 4est éreztem. Panoráma röntgenen 2 hete voltam az nem mutatott ki semmit.
Tudom nehéz eset ez, nem egyszerű, de rohadt bosszantó hogy nem javultam meg nem haladtunk semmire :(
MA kipróbáltam hogy eszem édeset és nem reagált semelyik fogam. Direkt a problémás oldalon ettem. Tudom hogy a nem élő fog nem az igazi, de mult héten cserélt tömést és azt mondta többet már nem cserél benne tömést... :(
Jelenleg úgy érzem hogy jó lesz bár nem értem én se. Valamit tennem kellett mert voltak olyan napok amikor már nagyon zavart a fogfájás.
Lehet jobb lett volna magánba átmenni...de nem ismerek jó fogorvost. Na meg eleresztve sem vagyok. Jelenleg körzetis csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!