Szerintetek ebben az esetben mit fognak kezdeni a fogammal? Félek!
Egy fenti örlőfogról lenne szó, fogszabályzásom előtt volt betömve de akkor is már le volt törve belőle egy rész. Doki mondta még ha fájna, vagy ha harapásra érzékeny menjek vissza. Egyáltalán nem fájt.
Kb másfél év után kiesett a tömés, de továbbra sem fáj egyáltalán, viszont megnézetem nehogy gond legyen mert hát csúnyácska. A lyuk elég nagy alatta sajnos, valamint a fele le van törve továbbra is.. Szerintetek ez most azért nem fáj mert nem ért le a szuvasodás a fogbélig, vagy mert kihalt a fog? A doki anno tett bele valami gyógyszeres tömést. Lehet azzal kiölte az idegeket régen? Csak 1 - 2 napig volt bent és erős mentolos-gyógyszeres íze/szaga volt.
Ha nem fáj/nincs gyulladva csinál gyökérkezelést? Vagy csak felépíteni és tömni kell tisztítás után? Bocsi ha hülye kérdés de nagyon parázom:D
Huu nagyon sajnálom. Sajnos gyulladt fogat szinte biztos, hogy gyökérkezelnek. Unokatesómnak is ez lett a vége, de neki úgy fájt a foga éjszakánként hogy szinte a falat kaparta. És így fájt neki a kezelés is. Nekem viszont szerintem nincs rajta gyulladás, de szerintem bármit is csinál érzéstelenítőt tuti ad mert nagy a lyuk.
Szerencsére jó doki, egy lyukas fogam érzéstelenítés nélkül úgy betömte semmit nem éreztem. Szóval remélem nem lesz gáz de mindig gyomorideggel megyek ilyenekre:D
Én csak dokim véleményéből indulok ki. Maszek, nagyon profin dolgozik,de azt mondta ő ezt nem vállalná, mert teljesen bedagadna az arcom ha ezt tömi és nem akar ártani.
De azt mondta ha nem hiszek neki 100%-osan kérdezhetek mást is.
Volt olyan fogam amire nekem is ezt mondta először. Egy nagyőrlő egyik gyökerében olyan görbület volt, hogy nem fért hozzá rendesen kitakarítani. Mindenképp ki akarta húzni, de nem hagytam. Megmondtam neki hogy kövesse el amit el lehet, aztán meglátjuk. Megcsinálta, ez vagy négy éve volt, a fog azóta is köszöni jól van, most már nem is lesz vele probléma.
Figyelj, most őszintén mi veszteni valód van? Bármikor ki lehet húzni nem? Miért nem próbálod meg megmenteni? Nekem is egy hónapig takarítgatta ezt a gyökércsatornát, az elején nem hitt benne, de a második alakalom után már hümmögött hogy talán mégis van esély, a harmadik alkalommal azt mondta hogy úgy néz ki jó lesz, a negyedik héten pedig megkaphatta a fog a végleges gyökértömést.
Ha rá tudod szánni a pénzt (mert ha mégsem sikerül és végül húzni kell akkor ez kidobott pénz), akkor próbáljátok meg, húzni lehet bármikor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!