Napi 3x mosok fogat, mégis szuvasodik, és büdös a szám, mit csinálok rosszul?
Figyelt kérdés
2019. aug. 8. 17:05
1/7 anonim válasza:
A szuvasodást a lepedékben élő baktériumok okozzák.
Legközelebb ha fogorvosnál jársz, kérd meg, hogy segítsen a tökéletes szájhigiéné kialakításában! Sőt vehetsz saját magadnak is lepedékfestő tablettát, és azzal látod, hogy hol nem mosod meg tökéletesen! Illetve -ha eddig nem használtál- szerezz be fogselymet.
2/7 A kérdező kommentje:
Kösz a tippet, hallottam már erről, de azt hittem csak a doki használja. Fogselymezek is, meg lassan lesz fogszabim, mindig is nagyon jól ápoltam, most még jobban oda kell figyeljek.
2019. aug. 8. 20:53
3/7 anonim válasza:
Ilyen esetben elő szokott fordulni, hogy a gyomorszáj nem zár tökéletesen, és az úgymond "rothadó" ételek szaga feljön. Először fogorvossal beszélj, ha nem lát lyukas fogat, se lepedéket, akkor házi orvos fog tudni segíteni.
4/7 anonim válasza:
Fogkő eltávolítás is szükséges, évente legalább
5/7 anonim válasza:
Nekem nagyon jó fogorvosom van, próbálj Listerint.De ne mosás után, hanem előtte! Öblíts, mosd meg alaposan, de ne öblíts vízzel, csak a fölös habot köpd ki, így a fogkrémben lévő hatóanyagok felszívódnak az ínybe. A szájzuhanyt még jobban favorizálja. Azt mondja az ember kicsit bénázik vele kezdetben, de bele lehet jönni.
6/7 anonim válasza:
Tobbnyire a fogszuvasodast a D vitamin es kalcium hiany okozza.
7/7 Blenderman válasza:
A rossz leheletet mandulakövek is okozhatják (már ha megvannak még a garatmanduláid). A rajtuk levő pórusok, lyukak az évek múlásával hajlamosak kitágulni, és ételmaradék kerülhet beléjük, amit a baktériumok el is kezdenek bomlasztani. A mandulakövek igazából nem kövek, hanem sűrű fehér trutyi, csak így nevezik. A mandulák nyílásaiban fehér pontokként láthatóak, de nem összetévesztendő a tüszős mandulagyulladással, mert azzal ellentétben ez nem szokott gyulladást okozni, csak rossz szagot. Ha ez okozza, akkor moshatod akárhogy a fogaidat, ez önmagában nem használ. Fül-orr gégészt kérdezd meg, vagy keresgélj Youtube-on, "tonsil stone" címszó alatt, hátha találsz házi praktikát az eltávolításukhoz (angolul nagyobb eséllyel találsz általában témába vágó dolgokat). Ha nem ettől van, nyelvkaparót is beszerezhetsz, mert a nyelven is kiválasztódnak méreganyagok, gondolom egyénfüggő, hogy kinél mennyire. Azzal le tudod tisztítani a nyaelvedet, ez is segíthet. Ha netán van rosszul záródó fogkoronád, arra is érdemes felhívnod a fogorvosod figyelmét, hogy nézze meg jobban, mert baromi sok dolgot nem vesznek ám észre maguktól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!