Miért lesz büdös reggelre a szánk (akkor is, ha este mostunk fogat)?
Figyelt kérdés
2018. ápr. 29. 07:41
1/11 anonim válasza:
Mert hiába mostunk fogat, nem tudtuk sterilizálni a szájüreget. Éjszaka kevesebb nyál termelődik (ami némileg visszaszorítja a mikroorganizmusok szaporodását), viszont a szájüreg nyálkahártya sejtjei pusztulnak és ez kiváló tápanyag a mikroorganizmusok számára, az anyagcsere termékek között pedig vannak illó vegyületek is.
2/11 anonim válasza:
Ha sokat fingasz lefekvés előtt, akkor nem lesz annyira büdös a száj reggelre, azért büdös a szánk reggelre, mert éjszaka a bélrendszer helyett a szánkon távozik a fing.
3/11 anonim válasza:
Mert mindannyian rohadunk belülről 👍
5/11 anonim válasza:
Kikérem magamnak! Én nagy köcsög vagyok! :(
7/11 Tumpike válasza:
Reggelre ugyan nem lesz friss a leheletünk, de ha túl erős a szag, az jelezhet valamilyen problémát. Pl. rossz fog, íny betegség, reflux. Az este fogyasztott erős illatú ételek is okozhatják mint hagyma, kolbász ilyesmi. Valamint a dohányzás is.
8/11 anonim válasza:
Nekem nem büdös reggelre, de anno nekem is az volt. Kb 2éve kiderült,hogy laktóz érzékeny vagyok, azóta semmilyen tejterméket nem fogyasztok és a leállás után egy idővel azt vettem észre, hogy nem büdös reggelre a szám. Menj el kivizsgálásra, lehet valami Gyomor-bél problémád van, vagy valamilyen étel allergiád, ami kiválthat bélrendszeri gyulladást és ettől is lehet büdös.
Ha pedig hagymát eszel este, hiába mosod meg, reggel büdi lesz.
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az értelmes válaszokat! :) Ment a zöld pacsi! :)
2018. máj. 1. 14:05
10/11 anonim válasza:
Én egyszer 3 napig gyümölcsdiétát tartottam, és nem volt büdös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!