Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak, hogy ne fájjon?...

Mit csináljak, hogy ne fájjon? Nagyon megijedtem!?

Figyelt kérdés
2-3 napja nagyon érzékenyek a metszőfogaim,és most vettem észre,hogy egy foltban picit sárgábbak is (gondolom lekopott a zománc). mit csináljak? valami fogkrémet vegyek? nagyon megijedtem...
2010. júl. 11. 18:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Sensodyne Rapid.
2010. júl. 11. 18:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Az elmex termékeket keresd. Van fogkrém is, meg ilyen fogbalzsam(vagy mi:) amit hetente kell a fogadra kenni.
2010. júl. 11. 18:27
 3/8 A kérdező kommentje:
és az vissza tudja fordítani? hol vehetem meg ezeket?
2010. júl. 11. 18:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem elégséges az információ a kérdés pontos megválaszolásához. Mire érzékenyek? Hidegre, melegre, beszívott levegőre? Cukrosra, savanyúra? Nyomásra, harapásra? Melyik része érzékeny? Melyik részen található a sárgább folt?

Általánosságban: lehet fognyak érzékenység, ilyenkor ajánlják a Sensodyne fogrémet (bár rossz esetben ez nem elegendő). A fogzománc nem olyan, mint ami a fazékon van, nem úgy kopik le. Az elszineződésnek több oka lehet, pl. makacs lepedék, fogkő, pici repedés, belső szuvasodás, stb., majd a fogorvos eldönti.

2010. júl. 11. 18:31
 5/8 A kérdező kommentje:
hát harapásnál érzem...a metszőfogak külső felén van, és tényleg csak folt,nem hiszem,hogy szuvasodás,mert egyébként jók a fogaim,és rendszeresen mosom...
2010. júl. 11. 18:33
 6/8 anonim ***** válasza:

Jók a fogaid, most már visszateheted őket!... bocs, csak tréfa:)

Szóval ha fogkefével birizgálod a tövét, nem kezd el fájni?

A leírt elszíneződés lehet mész-beépülési zavar is. Változatlanul javaslom, hogy látogasd meg a mogorvost.

2010. júl. 11. 18:42
 7/8 A kérdező kommentje:
nem a fognyak fáj!!sok almát eszem, és erősen odanyomom a fogkefét is, úgy néz ki...szóval tudom, mitől van, csak azt nem, h mivel múlasszam el...
2010. júl. 11. 19:15
 8/8 anonim ***** válasza:
Mint már a többiek is írták, házilag a Sensodyne jön szóba. Ha nem elégséges az eredmény, a fogorvosnak még vannak lehetőségei: gyógyszerrel ecseteli-edzzi az ínyt, vagy soft-lézerrel kezeli a fognyakakat.
2010. júl. 11. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!