3 lyukas fogam van, mit csináljak, amíg be nem tömik, hogy ne fájjon ennyire?
Magándoki? Ha ennyire halaszthatatlan,én mindenképp keresnék egyet aki hamarabb tud fogadni..
Amúgy a fogak állapota nagyrészt genetika,ezt a fogorvosok is megerősitik ,sajnos:(Megfelelő szájhigiénia mellett is lyukadnak,tönkremennek annál aki arra hajlamos.. anyámnak 40 éves korára az összes fogán korona van,vagy implant ,apámnak szintén..pedig nem vagyunk igénytelenek,mindenki mossa a fogát normálisan. Tesómnak és 18 évesen van már vagy 5-6 tömött foga
Demalgon jó fogfájásra, nem tudom, hogy receptre kapható-e, valószínűleg igen, de ott a háziorvos. Ne egyél túl hideget/meleget. És szerintem keress fel egy magánorvost, legalább azt a fogadat tömje be, ami fáj.
És hát sajna, sokaknak nagyobb hajlama van erre:S
Micsoda egy szemét orvos az ilyen! Kötelessége lett volna segíteni rajtad, ha fájdalmaid vannak! Tudakold meg, hogy hol van az ügyeletes fogászati ellátó, ahova tartozol, és menj el oda. Ott is betömik.
De a legeslegjobb az lenne, ha elmennél egy maszek fogorvoshoz, és az betömné neked egyszerre mind a hármat.
Még érzéstelenítőt is adna. Az egészségre soha nem szabad sajnálni a pénzt, kerül amibe kerül. Ha 3 hetet még vársz, lehet, hogy úgy begyulladnak a foggyökerek, hogy a csillagokat fogod látni. Minden nap számít, menj el, és csináltasd meg minél előbb. Maszek doki fogadhat bármikor, akár ünnepnap is, ha éppen ráér.
Ha sokat vársz, a lukas fog belsejében megtelepedő baktériumok és kórokozók nagyon súlyos belgyógyászati gyulladást is okozhatnak.
Egy fájós foggal és dagadt arccal nem lehet 3 hetet várni, azt gondolom gyökérkezelni kellene azonnal, egy sima, nem fájdalmas lyuk még talán várhatna ennyit.
Nem tudsz vele semmit csinálni, 3 hétig nem élhetsz erős fájdalomcsillapító szereken. Érthetetlen, hogy küldhetett el a doki.
Menj el holnap az ügyeletes fogászatra, hátha ott csinálnak valamit.
1-2 éve már nálunk sem fogadnak a fogászaton, csak ha sürgős, erős fájdalom van, egyébként itt is időpontot adnak, van, hogy 1 hónap a várakozás. 1 hónap alatt viszont úgy tönkremehet egy fog, hogy már ki kell húzni, vagy hónapokig kezelgetni. Szomorú. :-((((
Egy foggal én is elmentem maszekhoz és a gyökérkezelés és tömés 25ezer Ft volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!