Gerincérzéstelenítős térdműtét után hoyan kerülhető el a katéterezés?
Tudom, pisilni kell. De nem lehet enni inni műtét előtt... nem?
És hogyha nem os érzek semmit deréktól lefele akkor hogyan pisiljek? Fogom érezni hogy éppen jöne vagy nem?
És mi az a kacsa?
Ágytál a kacsa.
Nekem lágyéksérv műtétem volt ezzel a módszerrel, de nem volt probléma semmivel.
Nem kell aggódni,pelenkáznak majd.
Ha semmit nem érzel,hiába is lenne a kacsa.
Mivel széklet is jöhet,a pelenkázást választják.
Sehogy. Pelenkázni pedig nem fognak.
Amikor megy kifelé az érzéstelenítő, fogod érezni, hogy pisilni kell, csak nem biztos, hogy ki tudod engedni. Olyan is előfordulhat, hogy nem érzed, csak azt, hogy már görcsöl a hasad. Becsorgatni nem fogsz, pont az ellentéte történik.
Próbálj majd pisilni, ha érzed, engedd el magad, ha szerencsés vagy, akkor sikerül. A katétertől pedig ne félj, nem olyan rossz az, mint elképzeled.
A katétert
Na tulvagyok rajta. Mori korhazban voltam, ami annyira modern mint egy szalloda es a noverek orvosok extrem kedvesek es segitokeszek.
Csak pozitiv gondolataim vannak. En aki tuszurastol is felek azt tudom mondani hogy kifejezetten jol ereztem magam bent, ami alapbol furan hangzik de igy van.
Azt mondta az apolo hogy a venazas fajni fog de elore elnezest ker es gondoljak vmi szepre. Hat alig ereztem, kerdeztem mikor jon ami fajni fog de addigra mar reg bekototte. Nagyon ugyes volt. Es a kihuzasa sem fajt kicsit sem.
Az apolok vegig nagyon odafigyeltek rank nagyon kedvesek voltak, maguktol jottek aranyosan kenyelmemet kerestet. Szuperek voltak.
Mutet elott kaptam egy bogyot ami majd allitolag lenyugtat meg bodit.
3 voltunk szobaba. 1 srac kb azonnal elaludt tole. Mi ketten meg semmit nem ereztunk. De mindegy. A dolgozok lenyugtattak es mire betoltak kicsit sem izgultam.
A elokeszitoben megkaptam a gerincerzestelenitot. Elotte egy sima erzestelenitot adtak. Oszinten mondom nem higy nem fajt, de nem is ereztem meg az elso szurit sem. Aztan hatra kellett fekudnom gyorsan. Enyhe meleg erzest ereztem ami nagyon kellemes volt aztan lassan elzsibbadtak a labaim fenekem. Mondtam egyik orvosnak ott hogy felek nehogy megis erezzek vmit teszteljen, ugyis varni kellett 10 percet a teljes zsibbadasig. Es csipkedett meg aranyos volt meg vicces is. Mondtam hogy felos vagyok nem szeretnem nezni a mutetet talarja ak el mindent es adjanak plusz altatot boditot ami csak van.
Hat be is adtak de sajnos nem lettem se almosabb de bodultabb kicsit sem. Igy mar akkor mondtam h najo huzzak el a fuggonyt had lassam :D es neztem es erdekes volt.
Kozben az orvos is beszelt hozzam aki mutott meg az altato orvos meg minden. Poenkodtunk szoval tok pozitiv volt.
Kicsit elhuzodott a mutet mert varatlanul mas gondja is volt a terdemnek de profi volt az orvos aki mutott es megoldotta siman. De 1 ora volt a mutet m, igy mivel 4 oras erzestelenitest adtak mar csak 3 orat nem emelhettem a fejem. Azt hittem rosszabb lesz de lazan ki lehetett birni kb egy orat aludtam is mikor visszatoltak aztan jottek h felemelhetem a fejem.
Kerdeztem elotte hogy hogy van ez a kateteres dolgok mert felek tole. Megnyugtattak h semmi oara amig az erzestelenit ki nem megy addig nem jonnek ugysem hogy pisiljek.
Es nem pelenkaztak. Siman az agyra raktak egy plusz vizallo huzatot es annyi de mive elotte vegig pisilni jarattak es mivel nem ihattam ejfeltol ezert nem kellett pisilnem ugysem. Aztan mikor visszajott a labamba az erzes es persze a cerkaba jott vissza utoljara utana ereztem h hat ha kell akk ki tudok menni pisilni es a noverekkel egyutt felkeltem ki kiseretek a mosdoban es bent egyedul pisiltem. Utana meg el kellett lezdeni sokat inni higy konnyebben kimenjen a erzestelenito a testembol es ne okozzon fejfajast. A kovi egy hetbe is most sokat kell inni meg sok koffeint is! Eddig egyaltalan nem faj a fejem (de lekopogom azert meg csak 4 nap telt es egy egy het is eltelhet akar amikor elkezd majd fajni de remelem nem fog.)
Aki rakodgatott a muto asztalon csavo is nagyon jofej volt! Nem volt pra h puceran kellett olelgetnem higy at tudjon rakni:)
Szoval en eleg ijedten alltam hozza aztan nagyon jol kerekedett ki vegul. Azert irtam le ilyen hosszan mert hatha valaki olyan mint en es most fel, de sikerul kicsit biztatnon. Persze ez az en tortenetem biztos mindenkinek mas. Bar mi 3 voltunk a szoba es mindenkinek ugyanez volt a tapsztalata. Nem tudom probaljatok meg Mórra kerni magatokat :D
Remelem valakinek segit ez!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!