Urodynamiára küldtek általános vizelési nehézségek, gyenge vizeletsugár miatt. Lényeges ez a vizsgálat?
Figyelt kérdés
40 éves vagyok, 20 éve legalább tapasztalom, hogy olykor akár 1 percet is állok a wc előtt, mire jön valami. Az is gyakori, hogy igen gyenge sugárral. Egyszer katétereztek már kórházban, iszonyatosan fájt (úgy kellett betekerni egy menetes végű katétert). Feleslegesen nem tenném ki magam ennek a fájdalomnak. Azt akarják kideríteni, hogy nem dolgozik-e egymás ellen a hólyag izomzata és a záróizom. Ha így van, lehet ezen a helyzeten segíteni? Megjegyzem, az uh szerint a hólyagom kiürül.2014. jún. 22. 12:00
1/2 anonim válasza:
betekerni menetes végű katétert???? 4 évet dolgoztam urcsin, de ilyenről nem hallottam.
És igen, célszerű a vizsgálatot elvégeztetni.
2/2 A kérdező kommentje:
2 nővérke próbálkozott néhányszor, felváltva, de sikertelenül. Ekkor hívtak egy urológus orvost, aki hozott magával egy olyan katétert, aminek enyhén menetes volt a vége. Olyan tizenegynéhány centinél elakadt, akkor kezdte óvatosan tekerni és tolni. Bement, de iszonyat fájdalom volt. Azt hittem, meghajlik a kezeim alatt az ágy keret. Állítólag a problémán gyógyszerrel tudnak javítani. No, de folyamatosan nem szeretnék gyógyszert sem szedni egy olyan problémára, amivel minimum 20 éve együtt élek. De főként, talán a már megtapasztalt fájdalomtól tartok a vizsgálat kapcsán. :/
2014. jún. 23. 15:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!