nekem nem volt érzékeny utána sem.. mindenki döntse el, hogy akarja-e vagy nem.
én saját magam döntöttem és nem bánom
Nekem szintén gyulladás miatt volt rá szükség és meg vagyok vele elégedve így. Akár azt is mondhatnám, hogy örülök. Viszont egyetértek azzal, hogy deformálódott probléma nélkül szükségtelen és veszélyesebb is. Saját hitem szerint a test-lélek egyensúly által a szervezet tudja, hogy mire van szüksége. Ha nincs probléma és ebből adódóan nincs erre szüksége, akkor az rosszul sülhet el.
Egyébként én úgyszólván egyéb okok miatt éreztem mindent és az orvosok 3-szoros érzéstelenítés mellett már kiakadtak rajtam. :D De ez csak az én személyes sztorim, ettől senki ne ijedjen meg. Valóban mindenki más azt meséli, hogy a varrásig nem éreztek semmit. Aztán 2-3 hétig kellemetlen az utókezelés, de nekem megérte a fáradtságot és egy egész életre jó lett. :-)
#10 nem kell ahhoz zsidónak lenni, sokan megcsináltatják "csak úgy", azaz meggyőződésből (főleg higiéniai és esztétikai okok). nem olyan rossz az.
de persze elrontani bármit el lehet ... és szintén sok múlik a módszeren.
wikipedia:
"Később, kb. i.sz. 140-től vált elterjedté az akkori rabbik elképzelése szerinti Periah, amely a teljes fityma amputálását írta elő. Ennek a célja az lehetett, hogy a zsidók ne rejthessék el a továbbiakban a körülmetélésüket, amint azt tették pl a meztelenül vívott ókori görög olimpiai játékokon."
igen, volt erről sok video pl youtuben is h lányokat megkérdeznek az utcán erről, és azért a többség azt mondja, h legyen metélt, és nem kellene neki olyan fiú, akinek nincs. igaz, ez az USA, de európai lányoktól is hallottam pletyka-szinten h ezt becsülik, értékelik egy fiúban nagyon is.
(és igen, eltrontani meg bármit el lehet tehát ebből kár kiindulni)
persze h ehhez vannak szokva, volt aki azt mondta pl csak könyvben látott metéletlen farkat, egy másik meg h számára megdöbbentő "alian" lenne, aki nem metélt.
de mi az h "elhiszik h higiénikusabb"??? hát én még itt Magyarországon is de Ny-Európa más országaiban még jóval nagyobb arányban hallom, hogy pont ezért csináltatják medg a fiúk (saját nagiktól, tehát nem apuka, anyuka unszolására).
ez nem hit kérdése, persze h higiénikusabb, ezt azért nem nehéz belátni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!