Tudom, már volt. De azóta se derült fény a rejtélyre: minek egy férfinak mellbimbó?
Én nem hiszem, hogy a méhben előbb fejlődik ki a mellbimbó, majd csak utána dől el, hogy mi lesz a nemünk. Mivel a mellbimbó a nőknek funkcionális, de a férfiaknak fölösleges. Tudtommal a nőkön nincsenek olyan fölös részek amik a férfiaknak ténylegesen hasznosak.
üdv
A nemed a fogantatás pillanatában dől el. Ezt azért elég alapszintű biológiatudással meg lehet állapítani.
Egyszerűen csak 6 hetes korunkig egy neműként fejlődünk, tehát minden ugyanúgy néz ki, a mellbimbó is ekkor fejlődik ki. Ezután választódnak szét a dolgok és látszik, hogy fiú a fiú és lány a lány.
De az evolúció elintézi majd, hogy eltűnjön. Persze nem két perc alatt, de elvégre kopoltyúd sincsen már mert magzati korban az is felszívódik.
Elsőnek nagyjából igaza van. De: szeretnék tisztázni pár dolgot:
a mellbimbó nemileg semleges, elvileg (és néha gyakorlatilag is) a férfiak is képesek tejtermelésre.(!)
A Teresség (nem fogantatás, mert az csak egy "pillanat") első szakaszában nem különböznek a férfiak és nők, mindenki "lány". És mondjak valamit? CSIKLÓ
A férfiak péniszének maradványa.
Egyáltalán nem gondolom, hogy az evolúció eltüntetné a mellbimbóinkat. Nincs semmi erre utaló jel és nem használjuk kevésbé, mint régen.
Dav
Akkor ennek tudható be a szimpátia-terhesség(?), amikor a férfi is átéli a szülés fájdalmát esetleg "melle" nő, és hasonlók? Gondolom...
Köszönöm a válaszokat
Az a fokozott progeszteron és prolaktin, esetleg oxytocin /ebben most nem vagyok biztos/ következménye, tehát gyakorlatilag igen és emiatt is termel egy kis tejszerűséget az apa.
Dav
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!