Enterococcus faecalis baktérium gyógyítható? Ismertek egy jó urológust aki kezelni tudja?
Ondó tenyészeten megállapították, hogy enterococcus faecalis baktérium van a prosztatámban és sok kellemetlenséget okozott már, 2 éve tart, voltam már urológusnál is aki Cifran antibiotikumot írt fel 5 dobozzal, de semmi hatása, olvastam hogy nagyon antibiotikum rezisztens ez a baci, sok antibiotikum miatt a candida gombán is elszaporodott, tud ez a baktérium pszichés problémákat okozni vagy azt a candida csinálja? Előre is köszönöm a válaszokat!
24/F
Sziasztok!
Szeretném veletek megosztani a tapasztalataimat a kezeléssel kapcsolatban, és hogy milyen megoldás segített előrejutni. FONTOS: Nem vagyok orvos se természetgyógyász stb. és kizárólag jó szándék céljából írok, hogy másnak is segíteni tudjak. Csak a leglényegesebb dolgokat fogom kiemelni, amit szükséges tudni, hogy tisztában legyen az olvasó vele, hogy mivel áll szemben.
Alapvetően 2 fő probléma van ami a prosztata gyulladáshoz köthető.
Az első, hogy, az enterococcus feacalis (e.f.) egy erős rezisztenciával rendelkező baktérium és képes kialakítani még a kezelés során használt antibiotikumra is. Természetesen szükség van az antibiogram alapján történő meghatározásra ami pontos kimutatást ad arról, hogy hogyan reagál az adott antibiotikumra.
A második gond abból ered, hogyha feljut a prosztatába, onnan elég nehéz kikezelni. Ennek oka, hogy a prosztata szövetein nehezen jut át a gyógyszer, sok esetben nem tud kellő mennyiségben, vagy egyáltalán bekerülni, és sokszor ez végett nagy dózisban kell szedni és sokáig. Olyan baktériumról van szó ami az egész testünkben jelen (lehet és) van, pl. akár a szájban is, de legfőképp fekáliában található.
Rövidre fogva nekem 100000-es számba volt terjesztés alapján vizeletben, húgycsőben és prosztatában. Tompa alhasi fájdalmakat okozott, herefájdalom, funkció zavar, gyulladás stb.
A kezelő orvos az antibiotikumokat írt fel, teákat ajánlott, vitaminok stb. Sajnos nem múlt el, és a következő antibiogram már nagyobb rezisztenciát mutatott. Egy darabig jó, mintha megszűnne, majd újra előjön. Elmentem urológushoz, aki csak annyi tanácsot adott, hogy narancslevet és lúgosító italokat, szódabikarbónát igyak majd jöjjek vissza másfél hónap után másik antibiogramal, mert túl sok a rezisztencia. Említést tettem a teafa olajról amit akkor elkezdtem fogyasztani, mert a több szintetikus antibiotikumot (az a 7-8 doboz után) már nem akartam szedni, és amúgy is szinte majdnem mindenre rezisztens. Ami a költségeket illeti elég magasra rúgtak. Mivel védeni kell a gyomrunkat venni kell probiotikumot ami elég drága, a szakorvosi rendelő, egyik orvos majd a másik és ugyan ott tartasz így eléggé húzós. Sajnos eredmény jó pár hónap után sem született, ami kicsit elkeserítően tud hatni az emberre.
A következő fázis akkor jött amikor elhatároztam, hogy épp azért is annak ellenére, hogy az orvos azt mondta nincs szükség a teafa olaj szedésére, én épp azért is azt fogom inni. Sajnálom, hogy ezt nem kezdtem el előbb, ez volt az a pont ahol elkezdődött a változás.
Elkezdtem kutatni természetes "gyógyszerek" után, tudományos cikkeket olvasni, véleményeket tapasztalatokat keresni, hogy ki mit próbált meg és összegeztem. Sok olyan növény van ami természetes formában tartalmaz antibiotikumokat és kifejezetten jó a e.f. okozta prosztata gyulladás kezelésére és még számos baktérium ellensége.
Összegeztem az orvosnál szerzett és személyes tapasztalataimat és összeállítottam egy kúrát. Gyógyhatású kizárólag természetes alapanyagú készítmények és teákat használtam, amik elengedhetetlenek (szerintem) a gyógyuláshoz: 1-baktrériumok elpusztítása, 2- gyulladás csökkentése 3-lúgosítás és kimosás, 4-prosztata vérellátás növelése.
1.
Minimum 2 fajta természetes antibiotikum, I-Grapefruitmag csepp Dr. Csabai! és csak is az (legdrágább de meg van az oka és tudom van aki használta és nem lett jobb, én is így jártam, az első másfél hétben folyamatos a javulás utána visszatérhetnek lassan a fájdalmak. EZÉRT KELL MINIMUM 2 FAJTA TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUMOT TARTALMAZÓ GYÓGYNÖVÉNYT HASZNÁLNI) használni. Mellé a kúpot sem árt alkalmazni, és a kettőt egyszerre. Én napi 3x30 cseppet alkalmaztam és 1 kúpot lefekvés előtt. Ezt addig szedtem amíg 1 üveggel el nem fogyott kb 2 hét. FONTOS hogy ne vigyük túlzásba, annak ellenére, hogy ez a termék kíméletes a gyomorhoz és számos más jó tulajdonsága van. II Oregánó (szurokfű) olaj hétszeresére higgítva mivel nagyon erős. Lehet napraforgó olajjal amit pontosan arányban kell elvégezni, majd beleönteni egy csepegtető kisüvegbe. Ebből napi 21-től 30 cseppet kell szedni 3x. Nem ajánlatos 10 naptól tovább alkalmazni mert erős, viszont még hatásosabb.
2. Gyulladáscsökkentő teát kell inni. Amiket én fogyaszttam napi 3-4x 300ml ben: 1-2x csalán tea - gyulladásra, 2x kakukkfű tea ami szintén jó az e.f ellen. A teákat már a kezelés kezdete óta inni kell és folytatni utána is.
3.Ezek mellé sok folyadékot ajánlatos inni. Szódabikarbónát 1 kiskanállal kb 2-3 deci vízben feloldani és leöblíteni. Narancslevet, szederlevet stb. szintúgy ajánlott. Minden nap valami más.
4.Hogy a hatást fokozzuk, meg kell növelni a prosztata anyagcseréjét amit vitaminokkal, teákkal, növényekkel lehet elérni. Szükség van multivitamin készítményre ami tartalmaz E vitamint, vagy külön csak E vitamint szedni. A Cink lényeges szerepet játszik a prosztata működésében, ezért olyat táplálék kiegészítőt is be kell szerezni. C vitamint szintúgy ajánlott fogyasztani, nem csak tablettákban hanem zöldségekben és gyümölcsökben. A Zellerről sok jót lehet olvasni, főleg jótékony és gyógyító hatása végett ami a húgyutakat illeti, így azt sem árt fogyasztani. Gondolni kell a bélflórára is ezért joghurtot is legalább naponta 2 decit meg kell inni.
Nagyon fontos, hogy azzal is hozzájárulunk a testünk egészségéhez ahogy bánunk vele. Kerülni kell a stressz helyzeteket, ha valami idegesít azon változtatni. Mozogni kell, le is izzadni, hogy serkentsük a vérkeringést. Lehetőleg kerülni kell az olyan testgyakorlatokat (guggolás), ülési formákat, amik nyomást gyakorolnak a húgyutakra, prosztatára. Biciklizést hanyagolni kell, hidegre nem szabad ülni.
Miután megcsináltam ezt a kúrát megszűnt a gyulladásom és vele együtt a fájdalmak is. Elmentem vizsgálatra, és a csíraszám nagyon lecsökkent, olyan szintre ami természetesen is jelen van a testünkben. Lényeges, hogy az említett panaszaim megszűntek. Ez számomra nagy javulás több mint fél év után ami alatt folyamatosan fájdalmak és funkcionális zavarok gyötörtek.
Ennek ellenére, egy vagy másfél hónap szünetet tartva meg fogom ismételni. Nekem eddig ez vált be, a 45 napos antibiotikum kúra nem tudott segítni.
Remélem segíteni fog mások számára is.
Üdv.
Üdv.
Megpróbálom amit leírtál!
4 éve szenvedek és egyre rosszabb!
Köszönöm...
Kedves kommentelők. Ugyanez a bajom... Valakinek valami új tapasztalat, előrelépés?
Nagyon köszönöm!!
Sziasztok!
Először is köszönöm szépen az itteni tapasztalatok megosztását, tanácsokat.
Random urológiai vizsgálat során nálam is előjött az Enterococcus faecalis 10^5 csíraszámban.
Körülbelül 4 különböző urológusnál jártam, ezekből több magán. Kiderült, hogy a prosztata is be van gyulladva. Különböző antibiotikumokat írtak fel. 3 különböző kúrát végig is csináltam, több még kellemetlenebb vizsgálat/mintavételt is. Itt jegyezném meg, hogy Dr. Kovács Róbert andrológust mindenki kerülje, nagyon szomorúnak tartom, hogy ilyen ember praktizálhat. Egyik antibiotikum kúra sem használt. A 4. legbíztatóbb magánorvosnál járva is azt a választ kaptuk, hogy nincs egyértelmű és biztos módszer a probléma megoldására. Újabb lehetséges antibiotikumok kerültek szóba, de mindenki tudta, hogy valószínűleg csak tovább roncsolják majd a bélflórám. Itt döntöttük el párommal, hogy akkor ebből elég.
Az itteni kommentek alapján és egy magyar orvosi disszertáció alapján (már nem emlékszem, de a googlebe beírva a problémát megtalálható), ahol le volt írva, hogy az antibiotikumok erre a problémára nem jók, sőt kifejezetten ellenállóbbak lesznek tőle a baktériumok. Erre példa volt, hogy az utolsó ondó mintavételben már E.coli is megjelent, feltehetően a 3 antibiotikum kúra következményeként.
Az utolsó magándoki még Uro-Waxont (vényköteles, kicsit drága) írt fel, amit egyébként kifejezetten erre a problémára javasoltak abban a disszertációban is.
A terv a következő volt (100kg vagyok):
-reggel éhgyomorra 1db Uro-Waxon
-utána egy órával kb. reggeli, mellé 25 csepp Dr. Csabai féle grapefruit csepp
-ebéd, mellé 1 kapszula kisvirágú füzike (DM), multivitamin pakk (gymbeam)
-uzsonna (mellé Normaflore extra)
-vacsora, mellé Prosta Plus (DM), illetve 25 csepp Dr. Csabai féle grapefruit csepp
-napközben, csalántea, zöldtea, matcha, gyömbér (természetes antibiotikum hatású cuccok)
Egy hónap kúra után, az Enterocuccous faecalis eltűnt a spermából, az E.coli sajnos megmaradt. Folytatom a kúrát, amit kiegészítettem szintén DM-es D-mannose+tőzegáfonya komplexszel (tasak, plusz kapszula). Biztos vagyok benne, hogy ezzel a haditervvel az E.coli is el fog tűnni előbb-utóbb, időt kell adni a szervezetnek, hogy regenerálódjon, főleg ennyi antibiotikum után.
Remélem segítettem. Néha ránézek itt a kommentekre, ha van kérdés válaszolok. Legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!