Szerintem fityma szűkületem van. És egy videót néztem róla A címe: Frenulo Corto Frenulotomia e Frenuloplastica Dott. Ez fityma szűkület?
Ha ernyedt és ha merev a péniszed a fitymádat mennyire tudod hátrahúzni?
Hány éves vagy?
-Az a jó ha mindkét esetben a makk mögé tudod a fitymád húzni
-Csak súlyos fitymaszűkületnél kell metélni,de sok orvos erre akar mindenkit rávenni.Ha tudod kerüld el
-Fitymaszűkületet ha enyhe lehet szetroidos krémmel kezelni,de több műtét is létezik,ahol a fityma megmarad(fityma plasztika,z plasztika,bemetszés)
Először is urológushoz kellene elmenni,beutaló nem kell,14 éves kortól egyedül mehetsz már.Ő megállapítja szükséges a műtét vagy elég a krém.Kapsz egy ambulánslapot azon lesz mit állapított meg és eldöntheted hogy mit teszel a ezzel lappal,kezelteted magad vagy csak elrakod a papírt.Tehàt nincs semmi kötelezettséged.Ha műteni kell és szeretnéd is megműtetni magad de nem vagy 18 éves akkor a szüleidnek bele kell egyezniük.Megbeszélheted később az orvossak milyen műtétet és mikor szeretnél.
Vagy helyi érzéstelenítésben vagy altatásban végzik a fitymaszűkületi műtéteket,amik 0,5-1 óra hosszáig tart,de többnyire fél óra alatt meg van.Sokszor helyi érzrstelenítésben végzik,amikor az érzéstelenítést beadják az kellemetlen tud lenni.Műtét után 1-2 óráig megfigyelhetnek,majd mehetsz haza.Otthora jobb ha gézt,betadin oldatot és kamillát veszel.Gézt mert a seb nedvezhet így lehet be kell kötni és betadin oldattal jó napi kétszer bekenni,az szárít,fertötlenít,kamilla meg azért jó,mert ha nedvezik a seb és kötözni kell akkor gézhez ragadhat a seb és kamillával tudod a sebet a gézről leáztatni.
Az első 2 hét kellemetlen lehet,seb nedvezhet,bedagahat stb utána jobb lesz,de 4-6 hét a gyógyulási idő és több hónap mire a hegek halványodnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!