Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Régóta fitymaszűkületem van...

Régóta fitymaszűkületem van és a fitymafék is rövidebb a kelleténél szerintem. El akarnék menni urulógushoz, de félek. Bővebben alább. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A makk kb háromnyegedét takarja a fityma merev állapotban, és nyugalmi állapotban sem lehet teljesen hátrahúzni, mert feszül nagyon. Szóval félek hogy nem gyógyul be a seb, vagy elaltatnak és körülmetélnek a beleegyezésem nélkül. A másik gond, hogy a fityma alatt évek óta összegyült szmegma van (ezt is csak most tudtam meg hogy mi) és félek hogy az urulógus lebasz ez miatt.
2010. jún. 16. 19:28
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat, igyekszem megfogadni azokat. Most sokkal jobb, hogy kiszabadultak az idegek és a fityma mozog a makkon. Pár húzás és feláll:)Már most merev állapotban is jobban kibújik a hegye.

Igazábol attól parázok, hogy mikor a makk mögött van a fityma, véletlen merevedésem lesz és akkor aztán ajjaj. Egyébként meddig lehet a makkot így szorítva tartani(a fityma gyűrű által)? Nem durran szét? Az nem baj ha kék?

2010. jún. 20. 20:19
 22/24 anonim ***** válasza:
88%

Nnos...

Semmi gond nincs addig, amíg uralod a félelmedet. Amint elkezdesz félni, pánikba esel, nem fogod tudni kontrollálni a helyzetet és baj lesz.

Ha ilyen előfordulna, hogy a makkod mögött ragadna a fityesz (merev állapotban), úgy azt csináld meg, hogy a mutató- és a középsőujjad középső ujjpercízületéig (ahol összehajlítod az ujjad) támaszd meg a fékednél a makkodat, a hüvelykujjadat pedig helyezd a makkodra (vele szembe), és mintha meg akarnád csípni, NYOMD KI FINOMAN, ÓVATOSAN A VÉRT A MAKKODBÓL fentről lefelé (a makkod hegyétől a bőrgyűrűig). Amint az összes vért szépen lassan kinyomtad belőle, utána össze fog menni a makkod, mert nincs mitől belülről megnőjön, semleges bőrszínűvé (sárgává) válik, ekkor vissza tudod rá görgetni a fitymád, és meg van oldva a szitu.

Ha annyira megduzzadt a makkod, hogy ez a módszer nem működik, akkor is őrizd meg a hidegvéred és fordulj azonnal orvoshoz, ill. hívd ki a mentőket, erre 4-5 max. 6 órád van. Az orvos majd visszaigazítja. Ha nem megy, akkor a kapsz gyógyszert, ami átmenetileg megszünteti és megakadályozza a merevedésed fenntartását vagy pedig egy sebész/urológus ott helyben elvégez egy bemetszést a bőrgyűrűn.

Csak, ha nem kerül IDŐBEN ellátásra ez a kialakult ún. "SPANYOLGALLÉR" vagy más néven "PARAFIMÓZIS", akkor okozhat bajt a túlfeszülés. Kizárólag ezután kékülhet el a makk maximum, ha elkékülhet, ilyenről én nem tudok. ... Rosszabb esetben vagy a fitymád fog elszakadni a bőrgyűrűnél, vagy a makkod fog kidurranni, (ha hosszú időn át túlfeszül!!!) vagy elhalni. Ez már sürgősségi beavatkozást igényel, és mivel mozdulni sem fogsz tudni a fájdalomtól, a mentőket kell majd kihívnod. Az eszedbe se jusson, hogy nem hívod ki vészhelyzetben, csak mert szégyelled magad, mert akkor egy életre megemlegeted, hogy nem cselekedtél időben! Rosszabb a pillanatnyi szégyennél az életed végéig tartó, tehát, ha baj van, válaszd a kisebb kellemetlenséget! Oké?

Ez persze csak a legrosszabb lehetőség. A legjobb az, ha vissza tudod nyomni a makkodat a szűkületen, éppen ezért most ezért nem kell megijedni, és továbbra is napi lega. 3x tessék tornáztatni a fitymát, és teljesen hátrahúzni! Okés?:-)

Örülök, hogy tudtam segíteni.

Ha úgy gondolod, a 19:00-es hozzászólóval együtt mindketten állunk rendelkezésedre >>priviüzenetben is. Fontold meg, lehet, hogy hasznos lenne folytatni a beszélgetést, de ezt már neked kell tudnod, és érzened.

A lehetőséget mindketten felkínáljuk. :-)

Üdv: EE

2010. jún. 20. 21:21
 23/24 A kérdező kommentje:
szerintem bemetszés mindenképp kell, mert ha sikerülne is annyira tágítani hogy mereven is a makk mögé kerüljön, szorítani akkor is fog gondolom. A bemetszést én úgy képzelem, hogy hosszanti irányban bevágnak felül 1-2 centit. A részleges metélést meg úgy, mint amikor a hernyó eszi a levelet a szélénél. Jól képzelem?
2010. jún. 20. 21:23
 24/24 A kérdező kommentje:
Ez elég durva. De általában a pánik már önmagában lankasztó hatású szokott lenni nálam.
2010. jún. 21. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!