A Fiúknál átlagosan mikor kezdődik a serdülés a 21. században és cm t is kérek? Azaz ha pl 170 cm vagy 150 mit tudom én akkor kb hány éveskortol kezdődik kb
Szia!
Hát ez jó kérdés, mert egén, és genetika függő. A centimétereket nem is értem. Aki nem ér el a bizonyos cm-t, akkor az nem serdül??? Így elég butának hathat.
Egy biztos: ebben a felgyorsult világban, amit nevezhetünk 21. századnak, a serdülés egyre korábban kezdődik: szerintem ez a fiúknál (és a lányoknál is lassan) 11-12 éves kor. Illetve 11 és 13 éves kor között mindenképp el kell indulnia.
Mellesleg a tankönyved, ha a 20. századról ír, az is egy kapaszkodó, mert még igencsak a 21. század elején járunk.
Nehéz kérdés mert vannak korán érők,későn érők és átlagos fejlettségüek.
11 évesek 150-155 cm
12 évesek 155-160 cm
13 évesek 162-170 cm kb
Átlag magas,átlag fejlett 12-13 éves korban már serdül,szőrösödik,aki 13 évesen még nem serdül az későn érő.
Akik nagyon alacsonyak 14-15 évesen is(155-160 cm)azok elég gyakran későn érők.
De magassàgba felfele-lefele is lehetnek igen kiugró különbségek.Van aki 13 évesen màr 180 cm és testileg olyan mint egy 18 éves.
Míg van olyan 15-16 éves aki csak 150-160 cm,nem serdül vagy csak alíg és testileg olyan,mint egy 11 éves kisgyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!