Vasectomiát mikortól lehet elvegezni?
Megcsináltathatod 18 fölött, de vannak azért vele problémák. pl. mivel a hímivarsejtjeid felszívódnak, így immun válasz alakulhat ki, ergo hiába állították vissza a csövet, terméketlen leszel. másik probléma lehet a krónikus herefájdalom, ez is sokszor előfordul évekkel a vazektómia után.
szóval csak ésszel.
"Nekem nincs jogom rendelkezni hogy akarok e gyereket vagy sem?"
De, kell hozzá két kő.
Amig a Viktor lesz hatalmon,ilyenről ne is álmodj .
Náluk a mennél több gyerek legyen 1 családban,ezt támogatják.
2014. márciusától változott vissza a jogszabály erre a szigorúra. Mindkét nemre ugyanaz a korlát van: VAGY 3 db élő,vér szerinti gyerek (tehát örökbefogadott nem számít) VAGY betöltött 40 év. Amiatt olvashattál mégis különböző szabályokról, mert nem minden honlap frissíti a régebbi cikkeiben leírtakat.
Ha sokkal előbb esedékessé válik nálatok, akkor javasolnám valamelyik külföldi klinikák, pl. Szlovákiából nagyon jó tapasztalatokkal jöttek vissza, és csak 30 nap a várakozási idő.
Kiegészítés, mivel látom, hogy ketten vagyunk 66%-osak: én, vagyis a 3. számú válaszoló, nem vagyok azonos az 1. válaszolóval.
Van pár vazektómián átesett ismerősöm, egyiknek sincsenek krónikus herefájdalmai. (Én nő vagyok, és szintén sterilizált, immáron 9 éve, és nekem sincs panaszom)
Köszönöm szépen a gyors és hasznos válaszokat! Nem tudom, én a részemről azt helyesnek tartom, hogy tudom fixen hány gyereket akarok és nem pedig az állam támogatását célzom meg (van ismerősöm, 9 en testvérek... Nekem nem családi pótlékból való megélés a célom)
A herefájást olvastam de csak az elején ilyen elvileg. De én nem hülyézek le senkit, kockázatok/tünetek minden beavatkozás után jelen van/lehet (érdekes, fülem mögött volt egy terime, leműtötték, azóta ha fülem felső részéhez érek akkor az alsó része bizsereg XD)
Egyébként meg átmész Szlovákiába vagy eu-n belül bárhová és megcsinálják neked 18 felett. Sőt usaban van olyan állam ahol 15 felett és még szülői beleegyezés se kell.
Persze megint lehet mondani hogy ez mekkora marhaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!