Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért izzadok ennyire?

Miért izzadok ennyire?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok és 70 kiló de nem igazán látszik rajtam mert elég magas vagyok. Már egy kis testi erőltetéstől is csak úgy folyik le rólam a verejték. Miért lehet ez? Van rajtam egy kis fölösleg. A korombeliek és nálam súlyosabbak sem izzadnak ennyire mint én. Kérlek segítsetek. Van valami ötletetek ez ellen. Egy ideje edzek és futok is. Próbálom leadni azt a kis fölösleget ami van is.
2010. jún. 12. 19:58
 1/10 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy gyorsan nőttél meg megnyúlt a szívbillentyűd.

Nekem ez van, és ez állítólag gyakori eset.

Amúgy én is izzadós vagyok.

Ha nagyon érdekel a téma, akkor kérj a háziorvostól egy beutalót kardiológiára, aztán egy jó egy hónap múlva kapsz időpontot és akkor ott majd egy szobabiciklit kell tekerni, úgy, hogy a mellkasodra ráragasztanak mérőműszert, és egy gép kirajzolja a szívritmusodat vagy mit papírra, hogy mekkora terhelésnél mit mutat.

És akkor ebből kiderül minden.

Mert ha nem a túlsúly miatt izzadsz, akkor csak a szíveddel lehet baj. Legalábbis mást nem tudok elképzelni.

2010. jún. 12. 20:11
 2/10 A kérdező kommentje:
Remélem nincs baj a szívemmel nem hiszem azért hogy orvoshoz kéne mennem...
2010. jún. 12. 21:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha nincs mögötte betegség, akkor próbáld ki a solutio antisudorica-t, párszáz forint, és nagyon hatásos. Ha rákeresel, nagyon sok infót kapsz róla.

Én is ezt használom kb. 6 éve, de már csak időszakosan, mert teljesen megszűnt az izzadás.

2010. jún. 14. 11:21
 4/10 A kérdező kommentje:
oké kösz utánakeresek
2010. jún. 14. 21:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Az ajánlott folyadék valóban hatásos,de én háromszor is meggondolnám az alkalmazását.Szinte az összes dezodorban van alumínium,de ez roskad tőle.Az alumínium pedig egy veszélyes anyag,már ha a testbe kerül.Hosszú évek alatt kedves rákocskákat fejleszt(tudósok összehozták a férfiak rákosodásának kezdetét a kimondottan részükre készült dezodorok kitalálásával-merthogy a nők sokkal előbb használtak a dezodort-több is a rákos nő)

Én is használtam a löttyöt,és drasztikusan visszafogja az izzadást.Rengetegen panaszkodnak viszont,hogy még vízzel keverve is kiégeti a bőrüket.Ez nem véletlen.Kérlek gondold meg,mielőtt elkezded(bár tudom,a kétségbeesés mindenre ráviszi az embert)Dr.Gillian McKeith táplálkozástudós említette egy alkalommal,hogy a nagyon izzadóknak hiányzik a magnézium a szervezetéből.

2010. jún. 15. 15:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Uhh ezt nem gondoltam volna... Anyum azt mondta hogy egész kis koromtól fogva izzadok és az orvosok azt mondták hogy D vitamin hiányom van amit ugye a napozástól lehet kapni leginkább. Pedig elég sokat vagyok napon, ezt nem igazán értem. Kösz a jó tanácsot remélem még kapok egy pár jó tanácsot :)
2010. jún. 15. 17:30
 7/10 anonim ***** válasza:

Az, hogy ki mennyire izzadós, egyénenként változik. Én is izzadós típus vagyok, de engem ez nem zavar. az azziadás fontos, hűti a testet.

ha az izzadással járó szagok zavarnak, akkor ne aggódj, mert nekem a barátnőim mondták, hogy egyáltalán nem vészes. szerintem ez azért van, mert a mi verítékünk hígabb.

persze vannak helyek, ahol nem túl jó, ha megül az izzadtság (pl hónalj), itt én szőrtelenítek, igy könnyebb a higiéniát fenntartani.

2010. jún. 15. 21:19
 8/10 A kérdező kommentje:
Csak az a gond hogy nagyon zavar mikor a homlokomról folyik le vagy át üt a pulcsimon, szal nem valami szép. De a legrosszabb hogy ha ülök kb egy órát és olyan nadrágom van amin nagyon látszik hogy át üt az izzadság, olyankor fel sem merek állni.
2010. jún. 16. 14:30
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát ja, ez tényleg kellemetlen, de ez azért rartad is múlik. ha baromitra meleged van a pulcsiban, minek van rajtad? miért veszel olyan ruhát, amin meglátszik az izzadtság?

Meg kell tanulni öltözködni, hogy kényelmesen érezd magadat, és ne izzadj bele a ruhádba. ha izzadsz, akkor túl meled a tested, és hűteni próbál. Ne melegítsed túl a tested a ruhával!

2010. jún. 16. 15:46
 10/10 A kérdező kommentje:
Amennyire tudok vékonyan öltözök hogy tudjon szellőzni a testem.
2010. jún. 17. 09:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!