Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Körülmetélésem lesz. Hogyan...

Körülmetélésem lesz. Hogyan zajlik pontosan a műtét?

Figyelt kérdés

Olyanok válaszát várom, akik átestek már ilyen műtéten.

Mennyire fájnak az érzéstelenítő injekciók és pontosan hova kapom őket?

Marad rajtam valami ruha a műtőben?

Le fognak szíjazni?

Mekkora kötésben lesz utána a péniszem?

Nem fog fájni utána a pisilés? Tudok rendesen pisilni a kötéstől?

Mikortól élhetek megint szexuális életet utána?

Ja és fitymaszűkületem van, ami fájdalmassá teszi a szexet, úgyhogy mindenképpen meg kell csinálni a műtétet. A barátnőm is támogat ebben. Csak a műtét konkrét lefolyására lennék kíváncsi. Köszi.

2010. jún. 11. 16:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem meg nem csak orvoson múlik. A kiszáradásról az orvos nem tehet, ez szerintem egyén függő. Van akinek kiszárad hámlik, van akinek nem. Jó persze, azért orvos és orvos között is van különbség.
2010. jún. 15. 11:48
 12/25 anonim ***** válasza:
37%
A szerelmetek a Z-plasztika TB támogatott?
2010. jún. 15. 12:45
 13/25 anonim ***** válasza:
45%

A szerelmünk a testünk minden egyes egészséges szövete.

Meg persze az okos válaszolók édesanyukája is a szerelmünk, imádjuk hátulról tolni rendszeres időközönként, nem mesélt még? :)

2010. jún. 15. 16:13
 14/25 anonim ***** válasza:
81%

Hali!

Több haverom ill. néhány barátom is átesett ezen, néhányukat el is kísértem a műtétjére, így tehát van saját ill. környező tapasztalat is bőséggel, talán tudok vele segíteni...

1.) Mennyire fájnak az érzéstelenítő injekciók és pontosan hova kapom őket?

_ Kicsit kellemetlen, de nem elviselhetetlen. beavatkozás mértékétől függően legalább 4, maximum 8 tűszúrást fogsz kapni a péniszed tövébe (Lidocain vagy erősebb).

Itt jegyezném meg... ismerőseim egy részével (ez kórházanként változó) egy kb. fél órával a műtét előtt bevetettek 1 db Dormicum 7,5 mg-os filmtablettát, ami egy elég intenzív hatású nyugtató, altatószer. Ettől rendesen bekábultak, s ennek köszönhetően alig emlékeznek vmire a műtőben átéltekről. Zömmel csak foltokban törnek fel az emlékek, vagy csak alaposabb kifaggatásukkor.

A gyógyszerről bővebb információ itt:

>> [link]

2.) Marad rajtam valami ruha a műtőben?

_ Pizsamát és papucsot MINDENKÉPPEN vigyél magaddal! Levetkőzni vagy előtte kell, és majd úgy tolnak be letakarva, vagy a műtőben fogsz, vagy pedig az asztalon tolatják le veled a gatyát.

3.) Le fognak szíjazni?

_ Természetesen. Nekik sem érdekük, hogy megkockáztassák azt, hogy a páciens egy esetlegesen akart-akaratlan mozdulatában orrbarúgja a dokit, esetleg odakapjon a farkához... A másik meg, hogy egy 30-60 perces beavatkozás során igencsak nem könnyű nyugodtnak maradni. Márpedig ez a műtét, addig tart, szóval legalább az egyik kezedet biztosan leszíjazzák, de mindkét lábadnál (combjaidnál is) és a hasadnál is le fognak, erre számíts!

4.) Mekkora kötésben lesz utána a péniszem?

4b.) Nem fog fájni utána a pisilés? Tudok rendesen pisilni a kötéstől?

_ Nem nagy. Összevarrás után még egyszer lefertőtlenítik a sebszéleket, fertőtlenítő hatású, hámosító kenőccsel körbekenik, majd egy laza, nem olyan szoros, de azért stabilan tartó vastag kötszercsíkkal tekerik körbe, ezt rögzítik steril mullpólyával. Csak a makkod pereme lesz körbefedve.

_ A húgycsőnyílásodnak természetesen hagynak helyet, bár műtét után néhány óráig nem fog menni a csövelés. Néhányan próbálták, fájdalmas volt, égetett, csípett, ezért inkább nem "kísérleteztek", éppen ezért közvetlenül még a műtét előtt végezd el a dolgod, ill. majd otthon! Akinek azonban mégis sikerült, az nem érezte h. mikor kezdte ill. fejezte be. Ezt újra meg kell majd szokni, és úgy mondták, hogy a pisilési inger is más lesz utána.

5.) Mikortól élhetek megint szexuális életet utána?

Ez csak a gyógyulásodtól függ, de legalább 6-8 hét kényszerpihenő biztosan szükséges.

Arra figyelj, hogy...

_ A kötést úgy 2-3 napig érdemes fenthagyni.

_ Zuhanyzás ezekben a napokban még nem ajánlott, ha feltétlenül szükséges, műtét után tégy fel egy előre (Pl.: Betadine-nal) kifertőtlenített zacskót, amelyet a péniszed tövére rögzíts pl. egy bő (NEM SZOROS!!!) befőttes gumiszalaggal, vagy csak fogd össze.

_ Ha le akarod venni a kötést, előtte áztasd be langyos vízbe, és várj egy picit, míg a vágás helyének sebhegéből a kötésre rászáradt vér némiképp átnedvesedik, kiázik! Kben fájni fog.

_ A varratok kiesése úgy 10-14 nap között.

_ Ha netán nagyon nem bírnád, 2 hét után már kicsap6od a Frédit, ahogyan azt tették többen is, ekkor azonban ne legyél meglepve, de élvezni nem fogod az önkielégítést oly nagyon. Figyelmet inkább az érdemel, hogy az első időszakban nagy vszséggel KORAI MAGÖMLÉSBEN fogsz szenvedni..., és újból meg kell tanulnod a körülmetélten maszturbálni. (Ha feltétlenül muszáj vágni,... ha nem muszáj, keress más alternatívát... :-o )

Szex? Ahogyan fent is említve lett, 6-8 hét. Korábban ne nagyon...

Ha análszexelnétek, azzal LEGALÁBB 3 hónapot VÁRJ!!!

_ Idővel a hegek elhalványulnak, kiegyenlítődnek, persze, ez sem mindenkinél van így, egyeseket kifejezetten az zavar, hogy a lemetszett kétféle (belső+külső) fitymalemez színe még mindig különbözik egymástól. Hiába forrt össze jól a heg, az egykori különböző fitymalemezek színe még mindig zavarja, és emlékezteti, vannak, akiknek ez máig némiképpen pszichés problémákat okoz, és gátlásossá teszi őket.

== !!! ==

A műtétre egy napot feltétlenül szánnod kell!

> A műtéteket ált. a reggeli-délelőtti órákban végzik el. Mivel műtét előtt többé-kevésbé mindenki izgul, így azt javaslom, legyen veled valaki, aki elvonja a figyelmedet az egészről addig, amíg be nem visznek a műtőbe, ill. aki műtét utáni néhány órában, -- amíg ottartanak -- lelket önt majd beléd!

> Ha nyugtatót is kapsz műtét előtt, annak a hatása a nap végéig szaggatottan ugyan, de el fog kísérni, s erősen befolyásol majd, a gépjárművezetés tehát SZIGORÚAN TILOS!!! Legyen valaki, aki műtét után gondoskodik rólad, ill. a lábadozóidő utáni hazaszállításodról!

(Ez már azonban személyes tapasztalat. Utoljára januárban kísértem el az egyik barátomat a műtétjére -- HPV-fertőzés miatti teljes fitymalevétel -- és tudom min ment xtül, magam gondoskodtam róla a műtétje után is pl., és érez7ően jól esett neki a személyes támogatásom ott a kórházban, utána meg a társaságom.)

Műtét utáni napokban (igen ajánlatos!!!) VISELJ SZŰK, FESZÜLŐS BOXERT, hogy ne mozogjon össze-vissza a cerkád a gatyádban, ezáltal ne kelljen minden érintkezés után felszisszenned! Egyes ismerőseim az érzést, -- amikor kimegy az érzéstelenító hatása -- olyasvmihez hasonlították,...: "mintha jeges vashoz érne a péniszed", főleg, ha folyton ruhához v. bármi máshoz ér. Egy másik spanom úgy írta körül a műtétet követő járásmódját,...: "Most úgy megy, mintha 100 bantunégerrel egyszerre lett volna szexuális kapcsolata". (o.O ...Hűha...! XD )

Ha már szex ill. erekció... az első napokban roppant kellemetlen lesz, hiszen akármikor bekövetkez7 pl. akaratlan erekció, ez pedig a többiek elmondásai alapján elég egyértelműen zavarta őket, pláne az első éjszakákon ill. a klasszikus reggeli merevedés kapcsán,a mikoris a varratok húzzák, feszítik a bőrt, és igencsak fájni, csípni fog!

Az orvos azt javasolta nekik, hogy lefekvés előtt pisálják ki magukat rendesen, ill. este már ne igyanak, mert ha a húgyhólyag telítődik, a prosztatában vizelési inger keletkezik, és mivel tartani próbálod a PuboCoccygeus-izmaiddal (PC-izmaiddal) és a dülmirigyeddel a vizeletet vegetatívan, így a PC-izmok merevedési reakciókat indikál6nak.

A másik amit javasolt, az az volt, hogy érdemes NEM HANYATT feküdni! A hasizom feszülése tudomásom szerint hatással van a gátizomzatra is, tehát a péniszt TARTÓ izmok is megfeszülhetnek ettől. Ilyenkor inkább oldalt kellene feküdni, és ahogy megfigyeltem a srácokat a műtét után... összekucorodtak, felhúzták a lábukat, hogy csökkentsék a feszülést. Mint a magzatok... Oldalra fordulva ezt a pozíciót VADÁSZKUTYAFEKVÉS-nek hívják.

=======-=======-=======

A részletes tapasztalatokért köszönöm az összes körülmetélt ismerősömnek és barátaimnak, hogy rendelkezésre álltak és visszaidézték kellemetlen élményeiket. :-)

Az egyik igggen részletes élménybeszámoló ITT:

>> http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__ferfiak-egeszsege__6..

<:-o Ettől függetlenül azt mondom, ha nem muszáj, ne vágass! Inkább végeztess helyette fékátvágást és bemetszést, ha meg másként nem megy, elég csak a bőrgyűrűig lecsípetni a fitymádból. Tovább ne, csak akkor, ha nagyon makacs a szűkület ill. hegesedne is!

=======

Nnos,... eddig te kérdeztél, most ÉN hadd kérdezzek! Oks? :-)

<?> _ Mondasz egy életkort?

<?> _ Mennyire makacs a fitymaszűkületed?

<?> _ Pontosan mennyit szednének le (részleges/teljes körülmetélésről beszélünk?), s mikor akarnád elvégeztetni a beavatkozást?

<?> _ Ezzel kapcsolatban most még csak tájékozódsz, vagy már a dokinál is voltál, esetleg már meg is van az időpont?

Üdv: EE

2010. jún. 24. 09:08
 15/25 anonim ***** válasza:
11%

Reméljük, max részleges metélést tervez a kérdező és az orvosok se akarnak többet csonkolni, mint amennyi föltétlen muszáj.

Vigyázz magadra kedves kérdező, ne vágass többet, mint amennyit föltétlen kell, én most igen sokat fizetnék, ha meglenne mindenem, de sajnos nincs :(

Anyámék elhitték, hogy milyen jó lesz a teljes körülmetélés és nálam (5ből egy ugyebár) nagyon rosszul sült el :(

2010. jún. 25. 12:02
 16/25 A kérdező kommentje:
25 vagyok és parafimózis miatt már kétszer kellett mennem az urológia ügyeletre. Mindkét orvos a körülmetélést javasolta. Valamikor július végén szeretném, akkor leszek szabin. Konkrétan még nem mentem vissza egyikhez sem a részletek végett és az időpontért, de valamit mindenképpen kell vele csinálni. Ez így nem jó.
2010. jún. 25. 14:02
 17/25 anonim ***** válasza:
69%

Hali!

Hát az biztos, hogy nem, és nagyon nem irigyellek.

Ami fontos, hogy megoldódjon a problémád, azonban a fitymaszűkületed mértékével nem vagyok tisztában, látatlanban meg nem érdemes nyilatkozni, mivel nem lehet azt így megmondani, mit kéne csinálni, ez a fajta "virtuális távolság" nehezíti meg mindig a segítők dolgát.

Jó lenne tudni, miféle és mekkora szűkülettel van dolgunk, mert én szívem szerint most azt mondanám, elég le7ne egy részleges körülmetélés bevágással, onnan uis még van visszaút, és a fitymád is visszanyújtható lenne -- ha nagyon ragaszkodsz hozzá -- úgy, hogy talán a megnyújtott fityma nem fog újrabeszűkülni.

A circumcisiós műtéted részleteit úgy glom elég részletesen leírtam fent a 09:08-as hszsomban. Ha úgy érzed, beavatnál a részletekbe, írj >>privit, mert így nehéz lesz érdemit mondani ill. tanácsolni!

2010. jún. 27. 06:53
 18/25 A kérdező kommentje:
A részleges körülmetélés az nem macerásabb gyógyulás szempontjából? Hiszen a vágás sokkal közelebb van a húgycsőnyíláshoz, mivel a fityma nagy része megmarad.
2010. jún. 27. 15:26
 19/25 anonim ***** válasza:
39%

Hali ismét!

Erre a kérdésre igazán reális választ a [06-24 09:08]-as hszsomban másodikként belinkelt topik kérdezője tudna adni őrajta TÉNYLEG ELVÉGEZTÉK EZT!

Olvasd végig az egészet! Ha a kérdésedre a választ nem találod meg benne, válaszolni fogok.

Először azonban olvasd el teljesen a topikot, azután írd meg/le az elgondolásaidat ide! :-)

2010. jún. 28. 00:50
 20/25 anonim ***** válasza:
11%

Szerintem igyekezz minél többet megtartani a fitymából és mindenből. Később csak abból gazdálkodhatsz, amid VAN.

Nekem semmim nincs kb és abból kell majd évekig nyújtani, nem is olyan egyszerűen... no de nem részletezem, mert az egész műtéttől elvenném a kedvedet, csak az a lényeg, hogy a teljes körülmetélést felejtsd el, mert utána már nincs visszaút igazából :(

2010. jún. 28. 09:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!