Herevisszérsérv műtét (varicocele) után, normális ha az adott (bal) herezacskóban még mindig érzem a megvastagodott visszeereket?
Nos, hétfőn volt a műtétem helyi érzéstelenitéssel a doktor azt mondta a műtét sikeres volt, az nap haza is mentem szerdáig eléggé érzékeny volt, de mára már azért könnyedén tudok mozogni és kevésbe fáj, és meg is mostam alaposabban a területet, de a bal zacskóban még mindig érzem a megvastagodott ereket. Olvastam egy oldalon, hogy a műtétnél nem távolitják el, csak elkötik és késöbb felszivódik, idézve:
Kivágják-e a visszereket a varicocele műtétnél, illetve ki tud-e újulni a varicocele?
A műtétnél nem a visszerek "kivágása, eltávolítása" történik, hanem a tágult erek herétől viszonylag távoli lekötése. A műtétek után a visszerek és a panaszok nem tűnnek el azonnal, hanem idővel a lekötött erek elsorvadnak és felszívódnak.
A varratszedés a műtétet követő 10. napon lesz (jövő csütörtökön)
A seb egyszersem vérzett, a herém nem dagadt meg szerencsére igy vizsér (hydrocele) nem alakult ki, egyetlen észrevételem, hogy a bal oldalon a comb és a hasizom találkozásánál a hajlatban érzéketlen lett a bőr olyan 5x2cm-es területen, és minimálisan sötétebb lett a bőr, de nem bevérzés,véraláfutás sötéten, no persze meg a vágás mentén érzéketlen. Ez normális? Amúgy mikrosebészeti műtétem volt. A here feltt 4-5cm nagyságú vágás volt.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!