Prosztatagyulladás tényleg gyógyíthatatlan betegség?
A mikroba kitenyésztés, azonosítás gyakorlatilag gyerekcipőben van. Ahhoz, hogy azonosítani lehessen valamilyen baktériumot, először is sokat kell belőle csinálni valamilyen kifejezetten az ő számára kedvező táptalajon. Mikrobiológia, mint olyan, kb. 150 éve létezik. Ezalatt számos táptalajt kikísérleteztek, amelyen egyik-másik baktérium jól szaporodik, de érthető módon a legnagyobb gondot okozókkal foglalkoznak/foglalkoztak elsősorban, így számos baktériumhoz még nem találták meg a megfelelő táptalajt. Még ha alkalmasnak is mutatkozik valamilyen táptalaj, a kitenyésztési körülmények (pl. pH, hőmérséklet stb) még mindig kérdéses lehet. Általánosságban is nagyon bonyolult a menet, mert utána a sok baktériumot meg kell festeni és csak akkor vizsgálható/azonosítható mikroszkóp alatt (a festődési tulajdonságok alapján), de az azonosítást általában bizonyos biokémiai tulajdonságok alapján végzik. Szóval az egész bonyolult, hosszadalmas és rendkívül drága, márpedig a gyógyszergyárak és a befektetők csak arra költenek, ami belátható időn belül valami mérhető gazdasági haszonnal kecsegtet. Ha netán tudják azonosítani a baktériumot, akkor meg kell találni az őellene kifejezetten hatásos ellenszert, antibiotikumot, ami szintén nem egyszerű, ha olyannal korábban még senki nem foglalkozott.
A prosztatagyulladás létrejöttét egyre inkább endogén úton létrejött fertőzésnek tekintik, azaz a véráram útján a prosztatába jutott kórokozót feltételeznek (pl. elhanyagolt fogak és vérző íny mellett bekerülő kórokozó), de lehet persze valamilyen más bőrsérülés és egyéb úton létrejött fertőzés következménye, miközben persze nem zárható ki a székletből származó baktériumnak a húgycsövön át történő feljutása sem. A prosztata olyan mirigyes szerv, amelynek szöveti állományában kiválóan elrejtőzhetnek a baktériumok és az antibiotikumok is alig hatnak rá. Ha meg nem túl érzékenyek és megmarad az antibiotikum kúra után is baktérium, azok az adott baktériumnak már az adott antibiotikumra kevéssé érzékeny törzséből szaporodnak el.
Ilyenkor az urológus legfeljebb azt tudja ajánlati, hogy gyakran kell üríteni a prosztatát, hogy a baktériumok ne tudjanak felhalmozódni olyan mennyiségben, hogy toxinjaik hatására fájdalmas tüneteket okozó állapot lépjen fel.
"Prosztatagyulladás tényleg gyógyíthatatlan betegség?
2 éve szenvedek vele. Első alkalommal, amikor mentem, nagy fájdalmaim voltak. Antibiotikumot írt fel,amitől "
Szia! Bocsi, hogy megkérdezem De hogyan, hol fáj a prosztata?
A kérdésedre sajnos nem tudok választ, de most nekem is hasonló gondjaim vannak. Megtennéd, hogy részletesen leírnád?
Én 6 éve vagyok el vele. Se nem jobb, se nem rosszabb. Több urológusnál is jártam, volt kenetvétel is, ott nem (?) találtak semmit.
Volt amelyik urológus nekem is azt mondta, hogy ezzel együtt kell élni. Ez hol rosszabb, hol jobb, de ez ilyen.
Amit esetleg javaslok egy pszichológus, hogy ki tudd beszélni magadból az ehhez kapcsolódó feszültséget.
Szia! Több mint 4 éve kínlódom vele. Hol rosszabb, hol jobb. 1 biztos az antibiotikum segít, ideig-óráig csak sajnos nem ez a jó megoldás. :(
Nekem is állandóan az Enterococcus Faecalis tenyészik ki az ondóból, de szerintem az E-Coli (ami még sosem volt kimutatva) is ludas a dologban.
Egyenlőre ott tartok, hogy elkezdtem Biorezonanciára járni. Ez arra jó, hogy kimutatja a baktériumot és sokszor már ennek köszönhetem, hogy nem szedek be felesleges ATB-t.
Immundrendszererősítés is fontos, szedj homoktövist! Soha többé nincs lovaglás, biciklizés, motorozás és alkohol! Ezeket most feletsd el!
Zárásképpen az ondóból kitenyésztettek nekem autovakcinát az Enterococcus Faecalisra (sajátomból). Ezt az immunológián csinálják. Kb. a felénél tartok a kúrának, ami majd 1 év. Na kíváncsi leszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!