Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Miért vagy mitől lehet az...

Miért vagy mitől lehet az hogy valahányszor iszok elkezdek izzzadni? A nyáron még inkább

Figyelt kérdés
2017. jún. 24. 13:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Mármint alkoholt iszol?
2017. jún. 24. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Mert az alkohol a szervezetben hőt termel.Kivétel ettől a pálinka .Arató pálinkáról hallottál már ?
2017. jún. 24. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem szeszről van szó,hanem egy hideg italról,akkor a szervezet erre fűtéssel reagál .Megtéveszted a tested hőfok szabályozását .

előző

2017. jún. 24. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
természetesen nem alkoholra gondoltam hanem vízre
2017. jún. 24. 18:16
 5/10 anonim ***** válasza:
52%
A szervezeted nagy melegben izzadással védekezik, ha iszol több vize van erre, de lehet h annyira leveset iszol, h csak kicsit izzadsz egyébként.
2017. jún. 25. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 jikanv ***** válasza:
Pajzsmirigyed vizsgalatot kell csinalni
2017. jún. 27. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés: "Miért vagy mitől lehet az hogy valahányszor iszok elkezdek izzzadni? A nyáron még inkább"


Ennek viszonylag egyszerűen megérthető biológiai okai vannak. Egy kicsit hosszabban kifejtem mert sokakat érdekelhet. Az alábbi összefüggéseket az általános iskolától elkezdve tanítani kellene, de sajnos az orvosi képzés során is nagyvonalúan átugranak rajta és alább el is mondom miért.


Mit hallunk folyamatosan a médiából? Fogyasszunk naponta legalább 2-3-4 LITER VIZET, nyáron még többet.


* Mi ezzel a gond? Az hogy FÉLIGAZSÁG.


A víz a szervezetbe kerülve és a bélrendszeren keresztül felszívódva, felborítja a vér kényes NÁTRIUM-KÁLIUM ARÁNYÁT, melyen sok száz élettani folyamat alapszik. A szervezet egyensúlyra törekedvén, így a legrövid úton a veséken és az izzadás fokozásán keresztül próbál a felesleges víztől megszabadulni amit te magad is tapasztalsz.


* MI A MEGOLDÁS A KÉRDÉSHEZ? Hogyan kellene azt a 2-3-4 liter vizet naponta elfogyasztani amire tényleg szükségünk van?


A kulcs a KONYHASÓ, azaz a vízzel együtt bevitt Nátrium-klorid (NaCl). Nem véletlenül alkalmazzák ezt a módszert a kórházakban vagy a versenysportban. Az INFÚZIÓ (Ringer-oldat) 1 liter víz + 9 gramm konyhasó (NaCl) lényegében, ezt úgy hívják hogy fiziológiás sóoldat, ebből adnak be általában 3 litert naponta (27 gramm NaCl). Ugyanez az arány a SPORTITALOKNÁL is de ott mellette van még némi gyümölcs- vagy szőlőcukor (6-8 gramm/liter fruktóz) és egyéb ízesítők (aszkorbinsav-C-Vitamin, természetes aromák...)


Ha ott van párhuzamosan a bevitt víz mellett a szükséges SÓ is, akkor az nem borítja fel a vérplazma 30:1-es Nátrium:Kálium arányát, így minimális lesz csak az izzadás (hűtés a nagy melegben) és szervezet hidratálttá válik, szemben azzal amit szajkóznak a különféle magazinokban és sajnos sok orvos szájából is hallani, amivel sok kárt okoznak a társadalomnak.


Praktikusan ez úgy néz ki, hogy egész nap erősen sózni kell konyhasóval (NaCl) + az elfogyasztott vízet is érdemes sózni, hogy elérjük a NAPI MINIMUM (!!!) 15 grammot (ami nyáron a kánikulában duplája is lehet). Van erre egy könnyen megjegyezhető szabály: NEGYED liter vízhez (2.5dl, egy pohár), NEGYED teáskanál sót adunk (ami ~2-3 gramm), s ezzel pont egy fiziológiás sóoldatot kapunk, ami kellemesen sós ízű. Az elején lehet féladaggal is kezdeni míg hozzá nem szokunk az ízéhez. (Egy 20 ml-es kupakban amit adnak a folyékony gyógyszerekhez kb 20-21 gramm só fér el, így elég csak egyszer lemérni és ebből gazdálkodni a nap folyamán.)


Pár nap után például azt vesszük észre, hogyha száraz volt a bőrünk eddig akkor egyszeriben megszűnik mert hidratálttá válik a test és nem kényszerül kinyomni magából a vízet, be tud állni egy normális egyensúly, melyet a Na-K-aránya szabályoz (lásd "Na-K-pumpa") a sejtek milliárdjain belül. Sok esetben maguktól megszűnnek a krónikus fejfájások, az emésztési gondok,,, egy sor pozitív folyamat indul el ha megadjuk a napi szükséges vízet és sót a szervezetnek. Ez utóbbit mindig kifelejtik pedig a vitaminoktól is fontosabb a szerepe, s okkal hallgatják el ezeket amit lentebb részletezek hogy miért teszik, s egy Nobel-díjas orvosi kutatást is idézek ezügyben.


* Miért írom oda mindig a "konyhasó" mellé hogy "NaCl"?


Azért mert sajnos sok bolti sóban amely forgalomban van az NaCl (konyhasó) mellett Kálisó (KCl) is található, amit egyébként a Magyar Szabvány (MSZ) tílt. Ez ízre kevésbé intenzívebb de külsőre ugyanaz. Nehéz megállapítani hogyha összekeverik a konyhasóval és sok bonyodalmat tud okozni a szervezetben. Szükség van rá, viszont ebből a testünk alig ürít naponta mivel a 99%-a a sejteken belül található, amire meg szükség van (1 gramm alatt/nap) azt a kálisózott zölségekből be tudjuk vinni. Ezzel szemben a NÁTRIUM folyamatosan ürül óráról-órára és a sejtközötti térben helyezkedik el és ezen két elem koncentrációján (30:1) nyugszik a teljes sejtanyagcsere (Na-K-pumpa, ozmózis). Ha ez borul akkor a test rövid úton megbetegszik vagy folyamatosan ennek határán mozog.


A Káliumról még azt érdemes tudni, hogy bár kis arányban szükség van rá minden nap, de ha ész nélkül fogyasztjuk pl. letolunk 1 liter Coca-Colát (2-3g KCl, a korábbi koka levél helyett rakták bele, mivel ez is eufóriát és függőséget okoz) az már okozhat szívritmuszavart, EKG-torzulást és vese problémákat melyeket már vizsgáltak klinikai körülmények között is. Szívműtéteknél 1-2 gramm Káliummal állítják meg a szívet és kivégzéseknél (USA) 6-8 grammot használnak intravénásan. Szájon át ennek 10-20 szorosa okoz már problémákat mivel lassabban szívódik fel.


Továbbá a vegetráriánusok 100-ból 90 esetben ezen csúsznak, hiába próbálnak egészségesen élni. Minél keményebb egy zöldség annál több benne a Kálium amit ELLENSÚLYOZNI kellene folyamatosan, így erre nekik fokozottabban oda kellene figyelniük.


* Hol lehet tisztasót beszerezni?


Gyógyszertárakból, [link] (tisztaso_pont_hu), [link] (patikaso_pont_hu), [link] (lengyelso_pont_hu)


* Miért mondják azt hogy káros a sok só?


Itt akkor rá lehet arra térni miért nem hallani erről a médiában és miért kampányolnak a sófogyasztás csökkentése (!) mellett állami intézmények. OÉTI > "Nemzeti" Sócsökkentő Program. A WHO és az OÉTI napi 5 gramm alatti (1.5 gramm) sófogyasztást ajánl, SZEMBEMENVE azzal a bő 100 éve többszázmilliószor bevállt gyakorlattal (1 liter víz, 9g só) amit az orvosok használnak. Az 1950-es években ORVOSI NOBEL-DÍJAT kaptak ezen összefüggések (Nátrium-Kálium, lásd lentebb) feltárásáért, amit szeretnek elhallgatni, mivel HA felborítjuk tartósan a Na-K arányt a Kálium javára, tehát lebeszélik az embereket a só fogyasztásról és párhuzamosan ott van mindenben a kálisós műtrágyán nevelt zöldség, gyümölcs, AKKOR több száz féle betegségnek ágyazunk meg, illetve néhány generáció után megjelenik a meddőség... és erre játszanak rá globális szinten. Egy NÉPESSÉGSZABÁLYOZÁSI PROGRAM zajlik hazánkan is.


Ennek vagy az emberi butaságnak a terméke, hogy a MINTAMENZA program keretében megvonták a sót a közétkeztetésből, így a tudtukon kívül az iskolás generációt nátriumszegény diétára fogták és ezt a napi 5 testneveléssel tetézték ahol még több nátrium hagyja el izzadás útján a tanulókat amit nem pótolnak vissza. Az iskolás nebuló ösztönösen nyúlna a sótartóhoz ebéd során ami már nincs kint az asztalokon... Rövid távú hatások: figyelemzavar, hiperaktivitás, fáradékonyság...


(folytatás lentebb)

2017. jún. 27. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

******************************************************************

* A lényeg hosszabban leírva és videón három neves orvos szájából:


*** Dr. Weixl-Várhegyi László (orvos, fitoterapeuta, ny. rendőr alezredes): Sózzunk, de hogyan?

[link]


"Valamikor háborúk folytak a sóútvonalak, a sólelőhelyek megszerzéséért. Már Hippokratész óta tudjuk, hogy a vérünk sótartalma, a magzatvíz sótartalma, valamint az ősóceánok sótartalma évmilliók óta ugyanolyan arányú, s ez genetikailag azóta sem változott meg. Életünk tehát a sótól függ!" (...)



*** Videó: Tudjuk meg az igazságot a sóról és a desztillált vízről

https://www.youtube.com/watch?v=pacGasDylGY


"2017. máj. 5. - Mi lett volna őseinkkel, mi lett volna az állatainkkal, ha folyamatosan só nélkül élték volna az életüket? A jelenlegi „tudománynak” a legnagyobb csúsztatása, a só felhasználás, sófogyasztás kérdése, ugyanakkor nagyon sok betegségünk hátterében ez áll. Hány ilyen arcbakiáltó igazság van, amit egyszerűen nem vagyunk hajlandók tudomásul venni? Aki valaha foglalkozott elektrotechnikával és tudja az elektromágnesesség fogalmát, annak tökéletesen kell értenie azt, hogy a telefonjaink, amik mikrohullámú mágneses energiát bocsátanak ki, közvetlenül a fejünkre milyen módon hatnak károsan. Mi van a sugárzó laptopokkal, iPhone-okkal, a mikrohullámú sütő hogyan teszi tönkre az ételeket, az életet? Az ember immunrendszere jelenleg nagyon le van terhelve. Hogyan lehet egy kicsit könnyíteni rajta, hogyan tudjuk tisztítani magunkat? Dr. Weixl-Várhegyi László és Jakab István beszélgetése."



*** Videó: Dr. Lenkei Gábor (szülész-nőgyógyász, belgyógyász és kutatóorvos): Szándékos félreinformálás - A só 1.

https://www.youtube.com/watch?v=BjxB2IVtGJ0



*** Dr. Joel Vallach (Nobel-díjra terjesztett kutatóorvos, patológus, humanológus és állatorvos) - „A halott orvosok nem hazudnak”

[link]


(...) "az évek során több, mint 454 különböző állatfajon 17500 boncolást végeztem el, ezenkívül összehasonlításképp 3000 emberen is végeztem boncolást. A tanulság számomra alapvetően újszerű és egyben előremutató is volt: minden természetes halállal meghalt állatnál és embernél jelentős tápanyaghiány-jelenség volt megfigyelhető. Ez azt jelenti, hogy valamennyi felboncolt testben kimutatható volt valamely tápanyag halálos mértékű hiánya. Megismételném még egyszer ezt a kijelentést, mert ez egy rendkívül mélyreható megfigyelés: minden természetes módon meghalt állat és ember tápanyaghiány-jelenségben hal meg! Ezt a megállapítást természetesen az orvoslás sok szakértője – mint ahogy az már az újkori felfedezések esetében oly sokszor előfordult – nem vette komolyan." (...)



******************************************************************

* Egy-két idézet és további ajánlott irodalom:


"(...) 1950-ben Nobel-díjat is kaptak (Kendall, Reichstein és Hench), akik bemérték a hosszabb ideig tartó, közvetlen halált nem okozó kálium túladagolás és hiányos nátriumpótlás (az optimálishoz viszonyított kálium- és nátrium bejuttatási dózisarány-változtatás) élettani hatásait.


Az ő állatokon és embereken végzett konkrét kálium- és nátrium dózisvariációs élettani kísérleteik eredményeiből egyértelmű, hogy a közvetlen halált még nem okozó, hosszabb időn át alkalmazott étkezési káliumdózis növelés mindenkinél betegítő, életrövidítő, meddőség okozó hatású. Idővel a hiányos nátrium pótlása is hasonló károkat okoz. Egyenként és együtt is csökkentik a sejtek, szervek, az egész emberi szervezet stresszhatás elleni védekezőképességét, kórosan magas vérnyomást, veseműködés romlást, szívműködésromást, keringés romlást, bőrbetegségeket, idegrendszeri és mozgásszervi és daganatos betegségeket, nemi jelleg torzulás stb. idéznek elő, egyiket a másik mellett, ill. után. (...)" *


* forrás (PDF): [link]


***


"Tudod mi a valódi oka, hogy a magyarok egyre rövidebb ideig élnek? Tudod miért csökken a nemzőképes magyar fiatalok aránya egyre nagyobb mértékben? Megmondom miért: Azért, mert az ételekben és italokban is egyre több a kálium és egyre kevesebb a konyhasó! 1950-ban Nobel-díjat kaptak a kutatók, akik konkrét dózishatás-mérésekkel egyértelműen bebizonyították azt, hogy az e fajta „étkezési reform” rövidíti a patkányok és emberek életét, mert torzítja a testelektrolit vérszérum víz : konyhasó : kálium arányait, s ez genetikai hibákat, nemi jelleg torzulásokat is okozva, nemzedékről nemzedékre csökkenti a szaporodóképességet!


Egy szlovák akadémiai kutató szerint, a káliumműtrágyával növelt káliumtartalmú növény az állatoknál és embereknél is rákbetegséget okoz, miközben veszélyezteti a szaporodó- képességet is. Más kísérletben a káliummal is műtrágyázott legelőn szaporodásképtelen lett a negyedik nemzedék hím-birka. A magyarok élelmiszereit már 1960 óta mérgezik a kálisóval! Előbb a műtrágyákhoz keverték, 1980 óta pedig konyhasó helyett kálisóval sózzák az élelmiszert, s ezt most elnevezték „Nemzeti Só Stop Program Menzareform”-nak." * (...)


* forrás: [link]


***


"Alig akad megfelelő spermadonor. Ha az ügy részletei nem is derültek ki kristálytisztán, annyi mindenkinek lejöhetett a múlt heti hírekből, hogy valami gond van a spermával. Nemcsak nálunk, hanem az egész fejlett világban. Míg a nyolcvanas években még a milliliterenkénti 60 millió ivarsejt fölött számított egy férfi ondója egészségesnek, az egészségügyi világszervezet (WHO) mára – a stressznek, a légszennyezettségnek és egyéb civilizációs ártalmaknak betudhatóan – kénytelen volt levinni ezt a határt 15 millióra. A sperma drasztikus romlásának két következménye van: megnőtt az igény az egészséges spermadonorokra, ugyanakkor egyre kevesebben felelnek meg a szigorú követelményeknek.


Tíz éve még Magyarországon a jelentkezők 30-40 százaléka átment a rostán, ma kevesebb mint 10 százalékuk. Magyarországon összesen két spermabank van, a Humancell és a nagyobb kapacitású KRIO Intézet. A KRIO tudományos igazgatója, Balogh István a VS-nek azt mondta, náluk az utóbbi évben 152 jelentkezőből csupán 3-an lehettek végül donorok. Magyarországon az évente nagyjából 900 mesterséges megtermékenyítésből 700-800-hoz a KRIO ad spermát, a hatályos jogszabályok szerint pedig egy donor spermáját legfeljebb 4 befejezett terhességhez lehet felhasználni." * (...)


* forrás (PDF, 2015): [link]

2017. jún. 27. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

******************************************************************

* További irodalom a témában ahol tájékozódni lehet:


*** Miklósi István - Betegséggyártók

[link]


(...) "Ezeknek a következménye, hogy ma Magyarországon az emberek 90-95 % -ának túl alacsony a vér Nátrium tartalma, vagyis nem esznek elegendő mennyiségű JÓ sót. (Mindig felhúzom magam, amikor feljön ez a téma, elmondom az embereknek, hogy nem esznek elegendő mennyiségű jó sót, és sokan kapásból rávágják, hogy ők bizony elég sót esznek.)


Ha meg szeretnéd tudni, hogy elegendő jó sót eszel-e, akkor csak a vérképedet kell megnézni.


Korábban már említettem a Donnan egyensúlyt. Ez azt is leírja, hogy egészséges embernél a vérben 142 mmol/l Nátriumnak kell lenni. Régi orvosi könyvek még leírják, hogyha a vér Nátrium értéke 140 mmol/l alá csökken akkor az már KÓROS és hyponatrémiáról beszélünk.


A vérképekben a Nátrium referencia tartománya jelenleg 135-145 mmol/l, ami egy szándékosan eltorzított érték. (Ha előveszed a vérkép eredményeidet több évre visszamenőleg, akkor látni fogod, hogy a referencia tartományokat úgy módosítgatják, mintha csak egy időjárás jelentés volna. Nem csak a Nátrium vonatkozásában.) A Nátrium igazi referencia tartománya valójában 140 - 144 mmol/l. A határok kitolásával elfedték, hogy az emberek tömegesen betegek a rossz sótól! A jelentkező tünetekre meg majd mindenféle gyógyszereket fognak szedni, jelentős hasznot hajtva ezzel a gyógyszeriparnak.


Azt, hogy miért ennyire fontos a nátriumkoncentráció fenntartása megpróbálom röviden elmondani." (...)


*** A Ringer infúziós oldat

[link]


*** Na-K-pumpa

https://www.youtube.com/results?search_query=Na%2B+-+K%2B+Pump

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomany..


*** Videó: A Víz Üzenetei - Dr. Masaru Emoto

https://www.youtube.com/watch?v=K60ZU5dFrQY


"A víz nem csak kémiailag igazolható anyagokat tartalmaz, hanem mindenféle egyéb információkat is, melyekkel érintkezésbe kerül. Képes mindenféle jellegű információt meghatározott frekvenciamintán tárolni, és ezt más rendszerekre például az élő szervezetre átvinni. Minden egyes gondolatnak megvan a maga frekvenciája, egy adott hullámhossz, pozitív vagy negatív, örömteli és építő, kellemetlen vagy romboló. Ezt a hullámhosszt a másik ember rezonanciaként, vagy disszonanciaként érzékeli, kellemesként vagy zavaróként. A természetes vízben gyönyörű kristály alakzatok jelennek meg a csapvízzel ellentétben és még pompásabb, ha a víz zenei aláfestést is kap. Ugyancsak látványos változásokat okoz a kristályokban, ha a természetes víznek különböző szavakat mutatunk, mint például hála vagy ostoba..."

2017. jún. 27. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Arab országokban vagy éppen Egyiptomban ezért teáznak nyáron is. A hideg víztől izzadni fogsz. Igyál szobameleg vagy langyos vizet. A víz nem azért oltja a szomjad mert hideg hanem mert vissza pótolja az ásványisókat.
2017. jún. 30. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!