Mostanában a hajhullás ellen "küzdök" és mindenfélét olvasgatok a neten. Olyat találtam, hogy a hajhullást nagyban okozhatja valamilyen góc, de nem tusom pontosan ez mit jelent. A góc egy betegség vagy fertőzés? És pontosan hogyan lehetne ebből kigyúgyúlni?
Gócos fog is okozhat hajhullást. Nekem mivel több fogam is be van tömve és van egy elhalt régi fogam is amit ki kéne húzni, arra hivatkozom, hogy nem lehet, hogy ez a fog rossz úgymond gócos és ez is hozzájárulhat a kopaszodáshoz. Vagy esetleg valamelyik tömés fertőzött lenne?
És honnan tudhatom meg, hogy van e ilyen gyulladásom?
2017. jún. 15. 17:20
3/12 anonim válasza:
Ehhez tüzetes orvosi vizsgálaton kell hogy átessél .
Nagyon hosszadalmas is .
2017. jún. 15. 17:25
4/12 A kérdező kommentje:
Nincs ennek valami "egyszerűbb" módja? :D
Tudom furcsán hangzik a kérdés, de hátha van valami rövidebb megoldás.
2017. jún. 15. 17:28
5/12 anonim válasza:
Nekem anno egy laborvizsgálat mutatta ki a gócot. (CRP) A háziorvos góckutatásra küldött a fogászatra és a fül-orr-gégészetre. A mandulám volt gócos, gennyes pedig nem okozott tünetet. Eltávolították, azóta rendben vagyok.
2017. jún. 15. 18:59
6/12 A kérdező kommentje:
Neked is hullott a hajad?
2017. jún. 15. 21:02
7/12 anonim válasza:
Nekem az ízületeim fájtak rettenetesen. Mondtam is a háziorvosomnak, hogy a térdem fáj nagyon nem a fogam meg a torkom. Erre kinevetett és azt mondta csak menjek el a vizsgálatokra. És a gégész megnézte a mandulám, egy fémlappal megnyomkodta és megmutatta, hogy tiszta gennyes. És ez gócnak tekinthető. A fogászaton csináltak panorámaröntgent de ott minden rendben volt. Neked megvan a mandulád? Van rossz fogad? Ez a két leggyakoribb góc hely. Nagyon sok problémát tud okozni.
2017. jún. 15. 22:04
8/12 A kérdező kommentje:
Nekem még megvan a mandulám és tavaly megcsináltattam az összes rossz fogamat, egyet kivéve. Azt ki kell húzni, mivel az már egy régi elhalt fog. A fogovos azt mondta, hogy az nem is fog, hanem már csak a gyökere. Néha szokott vérezni, minden kiváltó ok nélkül, de fájni nem fáj és a hidegre se érzékeny.
2017. jún. 15. 23:48
9/12 anonim válasza:
A fogorvosok valóban gócnak tekintik az elhalt fogat. De azért még meg lehet menteni gyökérkezeléssel. Nekem csináltak már ilyet és még fájdalomcsillapító sem kellett, mert nem éreztem a fúrást. A röntgenről kiderül, hogy menthető e még. A gennygócból kiszabaduló baktérium bárhol a szervezetben okozhat hajhullást, ízületi vagy nőgyógyászati problémákat.
2017. jún. 16. 13:01
10/12 A kérdező kommentje:
Hát az én esetemben ezt a fogat ki kell húzni, ezt már nem lehet fúrni. Ezen kívül voltak olyan fogaim amiket fúrni kellett, de azokat már megcsinálta.
Honnan lehet tudni, hogy például a mandula is okozója lehet a hajhullásnak? Begyullad? De azt érezném nem?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!