Gynecomastiat csak műtéttel lehet orvosolni?
Gynecomastiam lett, senkinek nem tűnik fel (szóval csak elég kicsi, inkább csak puffadt a mellbimbó és a körülötte lévő rész) de engem nagyon irritál zavar. Zavar ahogy kinéz, de inkább az zavar, hogy amikor a póló hozzáér a mellbimbó körüli részhez, akkor érzékeny és el kezdeném vakarni, nyomogatni, tehát pszichésen nagyon irritál.
Kérdésem, hogy a TB állja-e a plasztikai műtétet, vagy van rá más, alternatív megoldás is az eltüntetésére? Léteznek olyan gyógyszerek amik ezeket a szöveteket képesek leépíteni?
Köszönöm előre is! Itt egy kép, nálam is kb. ilyen csak 2x kisebb (az előtte képre gondolok):
Ha már kialakult akkor az már vissza nem fog fejlődni, hisz a bőr már megnyúlt és a zsír is lerakódott oda ahova akart.
A TB állja, de kérdés, hogy hol és ki csinálja, mert nem mindig szép az eredmény.
Hány éves vagy?
A bőr csak minimális mértékben nyúlhatott meg, mert tényleg nem feltűnő, relítív kicsi az egész, senkinek nem tűnik fel rajtam kívül.
19 vagyok
Viszont érzek benne csomókat, tehet szövetes állományt. Na ezt a szövetes cuccot el már csak műtéti kivágással lehetne eltüntetni?
Még egyszer, nem a látványa zavar, mert nem észrevehető, csak az, hogy a póló hozzáér, és ingerel, zavar, korábban nem volt ilyen.
Edzéssel nem tűnik el. Mert annak a szövetnek semmi köze az izomhoz, vagy a zsírhoz.
Én jövő hónapban fogom megműttetni, dokiknál már voltam, már csak a sebésszel kell egyeztetni.
Nekem kicsit komolyabb,főleg,hogy lefogytam, nagyjából olyan mint az első képen,viszont egyáltalán nem érzékeny, csak nekem kilátszik a pólóból, meg a strandon is ciki.
Háziorvosom hazaküldött, hogy majd elmúlik,de persze,hogy nem múlik el. Szerencse,hogy van a helyi kórházban egy ismerősünk, aki fel tudja gyorsítani a folyamatot.
Felhívtunk egy dokit,aki sebész, és mellette magán keretek közt plasztikai sebész is. Felhívtuk,hogy megcsinálja-e, ő elküldött vérvételre, és endokrinológiára, az endokrinen mégegyszer elküldtek vérvételre, mondták, hogy orvosi szempontból ártalmatlan,de persze, ha zavar csináltassam meg nyugodtan.
Megvan az ajánló a műtétre, a vérvételek is (2 hónapot vett igénybe,protekcióval!!!) Most egyeztetünk majd a dokival, júniusban lesz valószínűleg megcsináltatva.
Az ilyen kismértékű gynecomastia, amiről a kérdező ír edzéssel el tud múlni. Nem teljesen, de optikailag mindenképpen.
Szerintem nem érdemes miatta egy műtéti heget bevállalni.
Igen, nyilvánvalóan mindenki maga dönti el, hogy mit szeretne, optikailag javítható talán, viszont nekem is úgy lett feltűnőbb hogy fogytam. A nagy has mellé nem feltűnő egy mell, viszont lefogytam, és a mellem ugyanakkora.
Én ezért vállalom, kiskoromban sokat csúfoltak, most meg konkrétan nem találok magamra pólót,mert mindenből kiüt. Heg,pedig nagyon elenyésző lesz, hiszen 1 félkörívet vág a bimbód határánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!