Mi lehet a bajom/bajunk?
Tisztelt szakértő! 1,5 éve vagyok a barátnőmmel, 1 éve kezdődtek a bajaink. Elkezdett fogamzásgátlót szedni (ameddig óvszerrel szeretkeztünk nem volt baj, nem tudom hogy ez számít-e) , aztán véreset pisilt és nagyon fájt a hüvelye. Elment nőgyógyászhoz de végül is nem tudták megmondani mi a baja, kapott antibiotikumot és nagy nehezen elmúltak a panaszok. Eltelt 1-2 hónap és megint visszajöttek ugyan ezek, pisilésnél és szex után nagyon fáj neki, bepirosodik. Megint visszament, és nem tudták kitalálni mi lehet vele. Én nem voltam még dokinál mert előtte másik barátnőm volt 2 évig, semmi panaszom/panaszunk nem volt akkor, és utána csak a jelenlegi parteremmel voltam és ő is csak velem, tehát nem mástól kaptuk el. A tünetei mondhatók állandónak, hol előjön- hol eltűnik. Szex után ha benne megyek el fáj neki... (csípi) ezt észrevettük és akkor kezdtünk gyanakodni hogy talán én is beteg vagyok ( tünetmentes voltam, semmim nem fájt) 1 hónapja azonban rajtam is kijött pár tünet, barátnőmnek ismét bepirosodott a hüvelye, szex után és nekem is a péniszem vége! Nagyon fájt, elment nőgyógyászhoz és elvileg gombás fertőzés volt amit kezeltek is, (én is) de ma ismét előjött. Ami nálam még tapasztalható (most jöttek 1-2 hete elő) Miután megtörténik az aktus a hugycsövemben kicsit kellemetlen érzést érzek illetve vizelésnél is enyhén kellemetlen. Az ondóm is picit sárgás. Nem tudom kihez forduljak/junk mit tegyünk..
Előre is köszönöm a választ és bocsánat hogy hosszú lett
"Tisztelt szakértő!"
Biztos, hogy ide szántad a kérdésedet?:))))))))))))))))))) Amennyi szakértő itt van....:)))))))))))))))))
Hali!
Tényleg elégérdekes a megfogalmazás,... nem vili, kihez is címezted a megfogalmazárt, ha ezzel a hozzászólókra gtál, akkor megtisztellek... :-)
Kiindulnék abból, hogy a leírtakból arra következtetek, hogy talán benned lappangott vmi, kedves Kérdező! Mjuk egy előző nemi partnerkapcsolatból, amikor összeszehettél vmi fertőzést, nem adott jelet magáról, óvszerhasználat során meg nem jelentkez7ett a dolog, de amint elhagytad az óvszert és a bnődnek addig semmi baja nem volt, akkor vagy a húgycsövedből, vagy a makknyálkahárnyáról, esetleg a makkod alatti árokból átadtad a bnődnek a fertőzést, ami amiután elkezdett mutálódni (talán az antibiotikumos kezelés után), átalakulva a hüvelyében (vissza-) átfertőzött téged is, és a már mutálódott kórokozó emiatt jelenhetett meg a makkod végén, és ekkor már okozott elváltozásokat nálad is.
Azt írtad, te nem voltál magadat kivizsgáltatni. Ha ez így van, NAGY HIBA! Nemtom hányévesek vagytok, de még egy tőlem jóval messzebb lévő városban, ismertem egy srácot, aki elég fiatalon kezdte szexuális aktivitását, (kb. 15,) aki épp akkor szakított a bnőjével. Mikor összejött egy másik csajjal, nem sokat teketóriáztak, ekkor beszélgettem vele, és megkérdeztem tőle, hogy..
"--El voltatok mindketten orvosnál?" ...erre ő...
"--Minek? Úgy sincs semmi bajunk!"
"--Nem baj, azért inkább meggyőződnék a helyedben erről!"
"--Ugyan már, hisz védekezünk!"
"--Éés?? Attól még elkaphatsz vmit, vagy őt tőled! Menjetek el mindketten orvoshoz! ott van a ______ utcában a Bőr- és Nemibeteg-gondozó, tessék elmenni! nem nagy vasziszdasz!"
"--Fenét kell nekem doki! Szükségtelen!"
"--Te tudod...! o.O --- ...mtam neki... --- de ha panaszod lesz ne nekem rinyálj!"
Nem is ment el orvoshoz, amúgy is utálja őket, de még csak a nőjét sem vitte el, aztán egy rövid idő múlva elhagyták az óvszert, mert a bnője tablettát szedett, de kijött a makkján vmilyen gombás fertőzés, azt' mindjárt jött panaszkodni,... és ugye utálja a dokikat meg a vizsgálatokat, de így, hogy nem bírt ki egy "kis" kellemetlenséget azért, hogy megelőzzön egy "nagy" kellemetlenséget... hát megkapta, de rendesen, ráadásul anyagilag sem volt olcsó mulatság... sz'al így jár, aki felelőtlen, és nem megy orvoshoz, de a bnőjét sem vitte el NEMI ÉLETÜK MEGKEZDÉSE ELŐTT... Sem önmagukat nem tisztelték, sem egymást, így adogatták át a fertőzést, akárcsak a kórokozókat egymásnak... ezzel önmagukat minősítették... erről ennyit.
:-o Amit csináljatok sztem, hogy menjetek el KÖZÖSEN a közeli Bőr- és Nemibeteg-gondozóba és kérjetek egy teljes laborvizsgálatot (sztem vérvizsgálattal), mindkettőtöknél kenetvételt -- nála a hüvelyből, nálad a húgycsőből, -- ill. szűrést a kböző kórokozókra, a bnőd pedig használjon intim mosakodót, mert az is le7séges, hogy a hüvelyének a PH-ja felborult vmi miatt, és a kémhatás megváltozása okán megtelepednek a kórokozók.
Még esetleg az jutott az eszembe, h. talán az ondód tartalmazhat vmit, ami allergiás reakciókat váltottak ki a bnőd hüvelyében, ez okozhatta akár a hüvely PH-jának változását...innentől pedig már ismered a sztorit...
======-======-======
Összegezvén a gondolataimat, azt tanácsolom:
:-o Legyetek akárhány évesek, járjatok akárhány hónapja/éve, de AMÍG MINDKETTEN NEM ESTETEK ÁT EGY RÉSZLETES ORVOSI SZŰRŐVIZSGÁLATON, ADDIG NE KEZDJETEK NEMI ÉLETET EGYMÁSSAL ! ! ! (Mielőtt mégis elkapna a Ráckevei HÉV, akkor meg használjátok a DUPLA HOLLAND MÓDSZERT (Gumi+Tabletta együtt), hogy addig is biztos páros legyetek!
======-======-======
!!! A nemi betegségek olyanok, akár a HIV vagy a Hepatitis vírusai: Akár évtizedekig lappanghatnak, aztán 1x csak előjön... közben pedig fertőznek, de rendesen, gyanútlanul...észrevétlen.
** ** ** ** **
A másik tanács...
:-o ÉRDEMESEBB egy KISEBB KELLEMETLENSÉGET ˙ M E G E L Ő Z É S I ˙ C˙É˙L˙L˙A˙L ˙ KIBÍRNI az orvosnál, MINT nem, de aztán EBBŐL KIFOLYÓLAG EGY SOKKAL NAGYOBB BAJ KELETKEZIK, AMIT KEZELTETNI KELL, ÉS AZ nem 2 fillér, ráadásul SOKKAL KELLEMETLENEBB... o.O !!!
** ** ** ** **
Bár nem vagyok "szakértő", se nem orvos, azért remélem tudtam segíteni nektek vhogy. :-)
Ha kérdésed/kérdésetek van, ne kímélj(etek),... itt ill. >>priviben megtalálsz!
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!