Extrém bőrszárazsággal mit lehet tenni?
Mindenképpen vennék valami márkás vagy akár patikában kapható kenőcsöt, amivel kenném.
De ha nem múlik, akkor én arra gyanakodnék, hogy a tetoválás vagy legalábbis az akkor bőr alá került anyagok okoznak irritációt. Tehát én azt javaslom neked, hogyha egy hét alatt se lesz jobb az eredmény a kenegetésre, mindenképpen keress fel egy bőrgyógyászt, aki megvizsgál.
Annak idején nekem könyökömnél volt ilyen extrém száradás, és akármit csináltam, nem akart elmúlni. Ráadásul nyáron volt! Bőrgyógyász megállapította, hogy ez allergiás reakció, és felírt rá egy speciális kenőcsöt, pontosabban a receptet hozzá. Ezzel be kellett menni a patikába, ahol megrendelés után elkészítették nekem. Tehát 1-2 nap után tudtam ténylegesen átvenni a kész kenőcsöt. Tényleg speciális kenőcs volt, mert hűteni kellett, és még így is csak 3 hónap volt a szavatossága. Ezzel kenegettem naponta többször is, és ennek eredményeként 1 hét alatt kezdett javulni, 2 hét után egész jó volt, és 3 hét múlva múlt el teljesen. Ugyanezt a feszülést éreztem, mint amit te leírtál. Ráadásul nekem még fájt is az adott terület, olyan volt, mintha valami égetné.
Szóval ez nem olyan dolog, ami házi praktikával elmúlik, mindenképpen kéne egy szakember, aki megnézi. Komolyan kell ezt venni, szélsőséges esetben bőrrákhoz is vezethet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!