Zavara magasságom . :/ Szerintetek még nőhetek valamennyit?
Csak 162 cm vagyok... 14.5 éves és fiú.. Apukám:171 cm anyukám: 152 cm .. :/ most akkor én is ilyen alacsony
leszek? Amúgy már a lábam elég szőrös sőt a bajuszom meg a szakállam is látható... 40 es a lábam... Ez azt jelenti hogy már nem fogok nőni?.. :/ Ja és még igen.. ha szoktam felüléseket meg fekvőtámaszt csinálni akkor az nem fogja befolyásolni a magasságomat? Van calcium vitaminom tablettába amit szoktam szedni hátha attol magasabb lehetek .. :/ vagy van erre valami vitamin?
Szerintem fogsz még nőni. Én is nőttem még 16 évesen is.. :)
Most 191 cm vagyok.
19/f
14 évesen én se voltam több
Most 19 évesen 177 vagyok
Nyugi :)
Először is, Igen. Még nőhetsz, ugyanis a fiúknál a növekedés 17-18 éves korra fejeződik be.
A felülés, fekvőtámasz az edzettségedet fogja javítani, nem a magasságodat.
Másodszor, a KALCIUM nem vitamin!! :D ásványi anyag. Fogyasztása nem befolyásolja a növekedést,elsősorban a csontok erősségének és sűrűségének karbantartásában játszik kiemelt szerepet, TEHÁT nem árt ha fejlődő korban fagyasztod, érdemes olyat választanod ami D vitaminnal van kombinálva, mert az javítja a felszívódást.
Testsúlyod is megfelelő, a változatos (egészséges) táplálkozásra figyelj oda.
Erre nincs vitamin, elérhető magasságot örökletes tényezők határozzák meg. Mivel apukád 171, te is valószínűleg eléred a 170-et.
Magyarországon szigorú feltételek mellett, részletes kivizsgálást követően, igazolt növekedési hormon hiány esetén, és az előírt feltételek- nem kielégítő növekedési ütem, csontérési elmaradás stb.- nyitott növekedési zónák mellett adható a növekedési-hormon-injekció.
De, mivel te 14 évesen 162 vagy neked erre semmi szükséged nincs. :)
Az alvás fontos, ugyanis ekkor termelődik a növekedési hormon, 9 órát lenne ideális aludni ebben a korban ezért lehetőleg ne lógj a neten éjélig, ha másnap iskola van. :D
Menj ki a napra noni
Eleg rohejesen hangzik de nem veletlenul no meg nyaron mindenki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!