Maszturbálástól lehet ilyen?
Ez hülyeség. Szerintem inkább még jó hatással is van valahol.
Emiatt nem alakul ki túlzott faggyútermelés, sokkal inkább a kamaszkorra fogható, vagy más eredetű hormonális zavar (ha extrém zsíros) állhat a háttérben. Menj el bőrgyógyászhoz, ez a legjobb amit tehetsz, ha már nagyon zavar.
De a maszturbálástól biztosan nem lehet.
Nem a maszturbálástól leszel pattanásos. Összefüggés csak annyi van, hogy mindkettő a pubertás velejárója.
Ha nagyon csúnya a bőröd akkor menj bőrgyógyászhoz.
Nem lehet. A maszturbálás egy jótékony dolog, példának okáért kisebb eséllyel kapsz prosztatarákot. Anno ilyen rémhírekkel ijesztgették a srácokat, hogy pattanásos lesz tőle, miegymás, mert főként tájékozatlanok voltak. Ez sok emberben megmaradt, és továbbadták.
A hormonháztartás kamaszkori megváltozása és még mellette egy sor pszichológiai változás eredményezi a nemi vágyat, nem fordítva. :)
A pattanásos bőr sok dologtól lehet.
Például, nem megfelelően tisztítod a bőröd, gyulladás lehet a környéken, hormonháztartásban lehet zavar, és még sorolhatnám. Először háziorvoshoz érdemes elmenni, aztán bőrgyógyra. Azért először a háziorvoshoz, mert nem biztos, hogy kell bőrgyógyász. Ha a bőrdoki sem használ, mehetsz endokrinológiára.
Ha annyira sokat maszturbálsz, amit már érzel, hogy nem jó, akkor endokrinológus+pszichiáter. Mielőtt lehurrognának, pszichiáter szakorvos vagyok, úgyhogy tudom, miről dumálok. Van az a szint, ami nem jó a betegnek sem már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!