Prosztata biopszia volt már valakinek? Többet szeretnék tudni róla, és nem a gogliból.
Apumnak kilatasba helyeztek, akkor erdeklodtunk korbe.
Allitolag faj, es sokaknak problemat okoz utana a vizeletvisszatartas/urites.Lassan jon helyre.
Viszont ha vmi gyanus, sajnos elkerulhetetlen hogy megcsinaljak.
Apumnak a kapott gyogyszerektol jobb lett a PSAja, azota figyelgetik, a biopszia pedig elmaradt.Amiket hallottunk rola, azutan orultunk hogy igy tortent..
Úgy tudom antibiotikumot es Prostamolt szedett.Ha gondolod megkerdezem pontosabban is, gyulladascsokkentes miatt szedte, hatha hat.Vagy 3 honapos volt a kezeles, utana ment lejjebb neki jobban a PSA.
Emlekeim szerint 4 egesz vmi volt neki, de ő már 67 volt amikor ez kijott (korral valtozik a normalis ertekhatar ugy tudom).
Most 3 egesz valami, es figyelgetik felevente.
Mas: amugy magandokihoz jar, aki azt mondta hogy elobb probaljak meg a gyogyszeres kezelest, mert eleg sok mellekhatasa van a biopszianak. Ha eddig nem kapott a ferjed gyogyszert szerintem erdemes megprobalni.
A prosztatarak - ami egyaltalan nem biztos hogy a ferjednek van - nagyon lassan terjed, igy erdemes sztem mas megoldast is kiprobalni elobb. Nem vesztesz idot 3 honap alatt, de ha nincs baj, felesleges kitenni vkit a biopszianak.
Azert is mert gyulladas is okozhatja a magasabb PSAt.Apumnak amugy egy mas osszetetelu szovetcsomo is latszik, ezert is voltunk beijedve.De azota sem valtozik, PSAja meg egyre jobb.
Probaljatok meg mast is, es probald meg megnyugtatni a ferjed.
Olvasmanyaim szerint a 10 ertek feletti ami mar nagyon gyanus hogy rak.Ez siman lehet gyulladas is.
Szerintem kell tobb orvos velemenye is biopszia elott, mert eleg kellemetlen a biopszia es a a lehetseges mellekhatasok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!