Férfi mellel (Gynecomastia) kihez forduljak?
A háziorvost esetleg nem lehet megkerülni? Ha magán dokival(plasztikai sebésszel) szeretném megcsináltatni, ahhoz ugye nem kell a háziorvos? Ugyanakkor gondolom előtte szükség lenne több vizsgálatra is, hogy kiderüljön pontosan mitől is van, hormonális gondok, stb. Ezeket a vizsgálatokat is ellehet intézni a háziorvos tudta nélkül, magán doki tud adni beutalót?
És úgy körülbelül mekkora összegre számítsak?
Olvastam olyat is, hogy TB-re meglehet csináltatni minden előzetes vizsgálatot, és talán még magát a műtétet is. Ehhez gondolom a háziorvos megkerülése lehetetlen. Az a baj, hogy mielőtt belevágok ebbe az egészbe mindenféleképpen fel kell mondanom a munkahelyemen. Fizikai munkát végzek, és nagyon sok időmet, szinte az egész napomat elveszi, így nem lenne időm kivizsgálásokra járni, és ezt a munkát nem végezhetném szerintem a műtét után egy ideig. A két hetes szabi, amit meg kitudnék venni semmire nem lenne elég. Viszont, ha nincs munkám, nincs Tb támogatás sem, igaz?
Egyébként a háziorvost azért szeretném megkerülni, mert szívesebben állnék elő a problémámmal egy olyan embernek, akinek ez mindennapos, ellenben egy mezei házi dokival(aki ráadásul még bunkó is nem kicsit). De ha nincs más mód, akkor őt fogom felkeresni.
Egyébként 22/F, 175 cm / 65-70 kg
Elhízva sosem voltam, de ilyen ocsmány sovány-kövér alkatom van sajnos.
Köszönöm előre is a hasznos válaszokat!
Szia! megértem amiért nem szívesen beszélsz róla / mutogatod, ez egy nagyon személyes probléma. Ha az emlőben szövet is van (nem csak zsír) az amennyire tudom teljesen hormonális alapú. Tehát valószínű hogy az első lépés a hormonszintek ellenőrzése lesz majd vagyis vérvétel. Az úton legkönnyebben a háziorvosnál tudsz elindulni, mert ő beutalhat mindenhova. (Csak így lesz TB támogatott a dolog).
A kivizsgálás első része, így talán munka mellett is menni fog. A háziorvosok a kivizsgálós napokra táppénzre tudnak venni pont mintha beteg lennél. Ez teljesen természetes.
Ha pedig igazolódik a hormonzavar, annak a kezelése az első hogy ne alakuljon ki újra, és ne legyen más bajod. Ráadásul a kezelés hatására mérséklődni szokott az emlő mérete is, sokszor el is múlik a probléma (mert a hormon hatására a szövetek visszafejlődnek)
Azt javaslom mihamarrabb keresd fel a háziorvost.
(Ha nincs munkád akkor kb 7500Ft-ot kell fizetned havonta hogy legyen TB-d)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!