Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Férfi mellel (Gynecomastia)...

Férfi mellel (Gynecomastia) kihez forduljak?

Figyelt kérdés

A háziorvost esetleg nem lehet megkerülni? Ha magán dokival(plasztikai sebésszel) szeretném megcsináltatni, ahhoz ugye nem kell a háziorvos? Ugyanakkor gondolom előtte szükség lenne több vizsgálatra is, hogy kiderüljön pontosan mitől is van, hormonális gondok, stb. Ezeket a vizsgálatokat is ellehet intézni a háziorvos tudta nélkül, magán doki tud adni beutalót?

És úgy körülbelül mekkora összegre számítsak?

Olvastam olyat is, hogy TB-re meglehet csináltatni minden előzetes vizsgálatot, és talán még magát a műtétet is. Ehhez gondolom a háziorvos megkerülése lehetetlen. Az a baj, hogy mielőtt belevágok ebbe az egészbe mindenféleképpen fel kell mondanom a munkahelyemen. Fizikai munkát végzek, és nagyon sok időmet, szinte az egész napomat elveszi, így nem lenne időm kivizsgálásokra járni, és ezt a munkát nem végezhetném szerintem a műtét után egy ideig. A két hetes szabi, amit meg kitudnék venni semmire nem lenne elég. Viszont, ha nincs munkám, nincs Tb támogatás sem, igaz?

Egyébként a háziorvost azért szeretném megkerülni, mert szívesebben állnék elő a problémámmal egy olyan embernek, akinek ez mindennapos, ellenben egy mezei házi dokival(aki ráadásul még bunkó is nem kicsit). De ha nincs más mód, akkor őt fogom felkeresni.

Egyébként 22/F, 175 cm / 65-70 kg

Elhízva sosem voltam, de ilyen ocsmány sovány-kövér alkatom van sajnos.

Köszönöm előre is a hasznos válaszokat!

2016. jún. 2. 20:21
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia! megértem amiért nem szívesen beszélsz róla / mutogatod, ez egy nagyon személyes probléma. Ha az emlőben szövet is van (nem csak zsír) az amennyire tudom teljesen hormonális alapú. Tehát valószínű hogy az első lépés a hormonszintek ellenőrzése lesz majd vagyis vérvétel. Az úton legkönnyebben a háziorvosnál tudsz elindulni, mert ő beutalhat mindenhova. (Csak így lesz TB támogatott a dolog).

A kivizsgálás első része, így talán munka mellett is menni fog. A háziorvosok a kivizsgálós napokra táppénzre tudnak venni pont mintha beteg lennél. Ez teljesen természetes.

Ha pedig igazolódik a hormonzavar, annak a kezelése az első hogy ne alakuljon ki újra, és ne legyen más bajod. Ráadásul a kezelés hatására mérséklődni szokott az emlő mérete is, sokszor el is múlik a probléma (mert a hormon hatására a szövetek visszafejlődnek)

Azt javaslom mihamarrabb keresd fel a háziorvost.

(Ha nincs munkád akkor kb 7500Ft-ot kell fizetned havonta hogy legyen TB-d)

2016. jún. 3. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!