Hová forduljak orvoshoz, ha férfiatlannak érzem magam?
Kb. 10 éves koromig minden rendben volt velem, aztán elhíztam és kiközösítettek a többiek. Úgy gondoltam, hogy transzszexuális vagyok, ám kipróbáltam magam női cuccokban, ami viszont nem nekem való, nem érzem magam jól benne.
Annyit tudok, hogy a férfiakat szeretem. Talán gyerekkorom óta nem termel elég tesztoszteront a szervezetem? Sajnos ilyen tünetekkel élek együtt, amelyek erősen legyengítenek lelkileg és nem érzem magam férfinak:
- nem vagyok rámenős, nem tudok helyzeteket uralni
- félénk vagyok
- nem céltudatos
- nem tudok koncentrálni
- rendszeresen visszatérő depresszió
- bizonyos tekintetben nőies a gondolkodásom
- vékony vagyok már, nagyon odafigyelek a diétámra és hiába edzek, nem nő az izomtömegem
- aluszékonyság, fáradékonyság
- nincs tartós merevedésem, kevés a spermiumom
- ha szexre kerül a sor, sokszor elmegy tőle a kedvem abban a pillanatban, pedig nagyon vágyom rá
- vékony a bőröm
- finomak az arcvonásaim
Sokan nem hiszik el, hogy 29 éves vagyok, 18-nak nézek. Korábban meg azt gondolták, hogy egy fiúsabb lány vagyok. Borzasztó ez az "átmeneti állapot".
Mit gondoltok, tesztoszteronpótlással ezen lehet segíteni? Vagy tényleg transzszexuális lennék? Fogalmam sincsen már.
A merevedési problémákkal urológiára mennék, hogy van-e valami fizikai oka.
Ha nincs, akkor pszichológus, meg egyébként sem ártana, hogy elbeszélgess valakivel az érzéseidről.
A gyengeség, fáradtság, de akár a merevedési gond is lehet attól, hogy túl szigorú a diétád. És ezért nem nő az izomtömeg sem.
Egyébként a nemi identitásnak semmi köze a félénkséghez, magabiztossághoz. Van nagyon határozott meleg ismerősöm. Én meg tök félénk vagyok, pedig totál heteró.
A sima homoszexuálisok testileg is férfiasak általában. Ez a nyunyókorszak (vékony, jellemzően szőrtelen test, kisfiús arc) véget ér úgy 28-30 körül sokaknál.
Meg azért ők kanosak. Én meg mindig kanosnak érzem magam, de nem áll föl.
Nem szigorú a diétám: egészségesen étkezem, megvan a napi 2800-3000 KCal minimum, rengeteg állati fehérjét eszem, hogy nőjek, de nem megy.
Elvileg már a súlyzós edzésnek is tesztoszteronnövelőnek kellene lennie.
Persze, igazad van, hogy mindenki más.
De én az elhízáson meg a megnövekedett ciciken kívül szinte az összes tünetét hordozom az alacsony tesztoszteronhiánynak.
Egyébként az alacsony tesztoszteronszint rengeteg mentális problémát is okoz, sajna magyarul nincs hozzá jó szakirodalom a neten, csak angolul.
Angol oldalakon írják, hogy pubertáskor előtt vagy alatt előforduló tesztoszteronhiány nemi identitásválságot okoz és a még hormonhiánnyal küzdő felnőtt nem tudja, hogy hová sorolja be magát.
6: Akkor menj el hormonvizsgálatra. Magán úton is lehet már sok helyen ilyet csináltatni.
De lehet, hogy csak nem fogadtad el igazán magad és a tesztoszteron hiánnyal magyarázod, hogy milyen van.
Szerintem először lelkileg kellene helyreraknod magad. Sok dolog, amit ideírtál, lehet a depresszió következménye, pl. a félénkség, fáradékonyság és az is, hogy merevedési problémáid vannak. Először keress fel egy jó pszichológust, emellett én elmennék egy általános kivizsgálásra is háziorvoshoz. A koncentrációzavar és fáradékonyság vitaminhiány vagy vérszegénység is lehet.
A transzszexuálishoz annyit, hogy ha nem érzed magad belül nőnek, akkor nem vagy az. Férfi vagy, az is szeretnél lenni, most az hogy a férfiakat szereted, teljesen mellékes. Ezen a tesztoszteron sem segítene. Viszont ha lelkileg rendbe jössz, az a testi egészségeden is meg fog látszódni, hosszabb távon pedig boldogabb leszel, ami jó kisugárzást ad és párt is könnyebben találsz úgy, ha szereted és elfogadod önmagadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!