Lehet ez hererák?
Sziasztok,
az utóbbi időben sokszor véletlenszerűen rámtör a heréim kifejezett érzékenysége, enyhe fájdalma. Emellé néha enyhe alhasi fájdalom párosul. Ha önkielégítek általában javul/elmúlik, de nem minden esetben. Főként akkor jelentkezik az érzékenység ha huzamosabb ideig (2-3 hét) nem önkielégítek.
A csomó az ami igazán aggaszt, mert nem tudom eldönteni hogy tényleg csomó e és nem csak egy megvastagodott ér. Ezek a fájdalmak már kb. egy éve jelen vannak, de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget nekik mert csak időnként fordultak elő.
Szívem szerint elmennék urológushoz, de nem akarom hogy ez az egész a családban kiderüljön és nagyon tartok tőle valamint a menetét sem tudom. Háziorvoshoz kellene először fordulni és ő ad majd beutalót vagy hogyan? Vagy ő is megvizsgálhat? Lehetőség szerint őt kihagynám az egészből mert nem igazán van szoros orvos -beteg kapcsolatunk és mivel ő a körzeti orvos könnyen lehet hogy az egész visszajutna a családom fülébe amit nagyon nem akarok.
Akinek volt már urológiai vizsgálata leírná hogy folyik az egész illetve be kell e vonni a háziorvost?
Most érettségizek, játszhat ebben az egészben szerepet a megnövekedett stressz?
Köszönöm előre!
19/F
És ha azt mondjuk, igen, rák, akkor mit csinálsz? Megműtöd magad?
Tessék elmenni urológushoz, ennyit kibírsz.
Bocs,nem az ilyen korosztályra vonatkozik,hogy évente járjon ellenőrzésre .Ha valóban így lenne,és ezt szígoruan be is tartaná minden férfi ember ,olyan hosszú lenne a várólista,mint egy csípő protézis beültetésnél .Hiába rövidnek tűnik egy ellenőrzés,napi kb 15 betegnél többet nem vizsgálnának meg .
Maga az adminisztráció a vizsgálati ídő többszörösét veszi igénybe .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!