Részleges körülmetélés után mennyi idő a gyógyulás?
Hétfőn reggel részleges körülmetélést végeztek rajtam. A doki mondta, hogy a rá rakott szorítókötést másnap délutánig hagyjam rajta, ha lehet. Már akkor mondta is az asszisztens (vagy nem tudom hogy hívják aki a műtőben segít neki), hogy valószínűleg nem fog addig tartani mert nem szokott.
Valószínűleg nálam tartott volna, de másnap reggel leszedtem mert kicsit félrecsúszott és zavarta a vizelést (szétfröcskölt és a géz magába szívta a vizeletet). Azóta szabadon van a péniszem az alsónadrágban.
Viszont még mindig fáj és eléggé meg van dagadva a péniszem, kb. olyan vastag mint merev állapotban. Estére a bőr makkot fedő része be is sötétedik. (Ez reggelre szépen kitisztul és a dagadás is lentebb apad.)
A seb még ma is kicsi vérfoltot hagy.
Mennyi ideig normális, hogy feldagad és vérzik?
Mennyi idő után húzhatom hátra a bőrt (ami most majdnem teljesen fedi a makkomat)?
Valóban ez a két eset forog fenn.Siet a doki,vagy a fiú alig várja hogy a műtőn kívűl legyen .
Akit nem műtenek ilyen dologgal,mondhatom fogalmuk sincs milyen lelki traumán mennek keresztül .Bár mennyire is hasonlitják 1 vakbélműtéthez,ez nem az .Itt most az egyszerűségre gondoltam .
Ez a műtét teljesen úgy zajlott le,mint 1 teljes metélés.
A gyógyulása is azonos időt vesz igénybe .
Minden műtött seb szokott vérezni,tisztitja önmagát .
Betadin oldat fertőtlenitővel is kenegetni kell.
Naponta legalább 3x 10 percet áztatni kamilla teában .
Neogranormon kenőccsel kenegetni .
Zuhanyozni szabad ,csak kádban vízben ücsörögni nem .
Naponta tiszta alsót venni,hogy gatyáról ne történjen meg a vissza fertőzés .
Majd ha a varratok kihullottak lehet fokozatosan hátra húzni,de kell használni valamilyen sikositót.Na ezt majd priviben,ez nem a reklám helye .
Nem azért írtam neked ,mert néhány válaszoló szerin én vok a tudálékos ,okoskodó,hanem azért hogy segitsek mennél előbbi felgyógyulásodban .
Sok fiut kérdeztem meg,nektek mit mondott a doki,vagy mit javasolt .Ezért bátorkodtam neked is pár tanácsot adni .
A heg a megmaradt fityma alatt van (vagy én vagyok totál vak), szóval hogy bekenjem Betadine-nal mindenképp hátra kell húznom.
Fürödni nem azért nem szabad, mert felázik a seb/varrat? A 10 perc kamillázás alatt ez nem probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!