Lehet fitymaszűkületem van?
Irány az urológus, ne várj vele. A körülmetélés egy olyan dolog, amit ha már muszáj megtenni, akkor nem jó halogatni. Az utolsó hozzászólás alapján akár azt hihetnéd, hogy a fityma csak ideiglenesen lemaradt a növekedésben, és majd behozza... nem fogja. Lehet, hogy nem marad ennyire durván szűk, de szűk marad.
Ha halogatod, azzal csak azt éred el, hogy többet kell levágni belőle, ami nagyobb sebbel jár. Ne félj, és mutasd meg az orvosnak.
Meleg vízben este amikor fürdesz(de előtte egy 5-10 percet csak ücsörögj a vízben hogy átpuhuljon a tested ,nedves közegben mindig könnyebb hátrahúzni a fitymát) próbáld meg nagyon óvatosan hátrahúzni a fitymád többször is.Ezt minden nap csináld ha így sem tapasztalat javulást akkor szólj apukádnak.
Menjetek el urológusnak,beutaló nem kell.Lehet most még szteroidok krémmel tudja kezelni a fitymád az orvos.
Ha műteni kell,a műtét időpontjában is meg lehet egyezni,nyárra megbeszélni hogy ne tudodjon ki a suliban.A fitymaszűkületet több műtéti eljárással tudják megszüntetni,tehát mondjátok meg hogy a körülmetélést szeretnétek elkerülni és akkor az orvos olyan műtétet választ hogy a fitymád megmaradjon.
Anyukádhoz menj oda mond meg anyu egy fontos dologról szeretnék beszélni,kérlek ülj le.Szeretném ha elvinnél urológushoz,lehet hogy fitymaszűkületem van,fürdéskor vettem észre.
Azt elmondhatom hogy utána nézték és nem kell beutaló oda,de jobb időpontot kérni előre.
Azt beszéld meg anyukáddal hogy ha lehet az orvoshoz egyedül szeretnék majd bemenni.(a legtöbb helyen van külön vizsgáló helység,de ha ott még se lenne és be akarná menni akkor gyakorlatilag mindent látnak, és nem vagy már kis gyerek,meg így négyszemközt tudsz az orvossal beszélgetni,kérdezni,vizsgálat után még anyud is bemehet az orvossal beszélni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!