Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Lehet fitymaszűkületem van?

Lehet fitymaszűkületem van?

Figyelt kérdés
Az utóbbi időben már lankadtan is nehezen tudom hátrahúzni a bőrt és akkor is nagyon szorít. Ha merev akkor már nem tudom. Nemrég még viszonylag könnyen lejött. Lehet azért van mert mostanában elég sokat nőtt és vastagodott? Mit csináljak? Esetleg valami házi módszer? Az orvost szeretném elkerülni. Javulhat ez magától, vagy mindenképp az orvos, esetleg műtét segíthet? 13/f

2016. máj. 13. 16:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen biztos.
2016. máj. 13. 17:02
 2/12 anonim ***** válasza:
59%
És nem fog magától javulni, bár majd jönnek az okosok, akik elmondják, hogy pont így volt és tornáztatták meg disznózsírral kenegették és szupi lett minden. Nem igaz.
2016. máj. 13. 17:03
 3/12 A kérdező kommentje:
De nemrég még hátra tudtam húzni. Mitől lett szűk? Nem azért mert mostanában sokat vastagodott? És esetleg később tágulni fog a nyílás? Meg a bőr is sötétebb lett, pedig nem napoztattam.
2016. máj. 13. 17:10
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Az írod, hogy az utóbbi időben már lankadtan is nehéz. Azaz mereven korábban se tudtad kényelmesen hátrahúzni. Fityamszűkület a neve.
2016. máj. 13. 17:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A szervek különböző részei egymástól eltérő mértékben növekednek, feltehetően a makk arányosan többet nőtt, a fityma szájadéka meg kevésbé tágult.
2016. máj. 13. 17:18
 6/12 anonim ***** válasza:
47%

Irány az urológus, ne várj vele. A körülmetélés egy olyan dolog, amit ha már muszáj megtenni, akkor nem jó halogatni. Az utolsó hozzászólás alapján akár azt hihetnéd, hogy a fityma csak ideiglenesen lemaradt a növekedésben, és majd behozza... nem fogja. Lehet, hogy nem marad ennyire durván szűk, de szűk marad.

Ha halogatod, azzal csak azt éred el, hogy többet kell levágni belőle, ami nagyobb sebbel jár. Ne félj, és mutasd meg az orvosnak.

2016. máj. 13. 17:38
 7/12 anonim ***** válasza:
29%

Meleg vízben este amikor fürdesz(de előtte egy 5-10 percet csak ücsörögj a vízben hogy átpuhuljon a tested ,nedves közegben mindig könnyebb hátrahúzni a fitymát) próbáld meg nagyon óvatosan hátrahúzni a fitymád többször is.Ezt minden nap csináld ha így sem tapasztalat javulást akkor szólj apukádnak.

Menjetek el urológusnak,beutaló nem kell.Lehet most még szteroidok krémmel tudja kezelni a fitymád az orvos.

Ha műteni kell,a műtét időpontjában is meg lehet egyezni,nyárra megbeszélni hogy ne tudodjon ki a suliban.A fitymaszűkületet több műtéti eljárással tudják megszüntetni,tehát mondjátok meg hogy a körülmetélést szeretnétek elkerülni és akkor az orvos olyan műtétet választ hogy a fitymád megmaradjon.

2016. máj. 13. 19:03
 8/12 A kérdező kommentje:
Apu nem él velünk. Majd csak a szünidőbe leszek nála kb 1 hónapig. Ha addig nem javul beszélek vele a dologról. Anyunak nem igazán tudom hogyan mondhatnám el.
2016. máj. 13. 19:50
 9/12 anonim ***** válasza:
20%

Anyukádhoz menj oda mond meg anyu egy fontos dologról szeretnék beszélni,kérlek ülj le.Szeretném ha elvinnél urológushoz,lehet hogy fitymaszűkületem van,fürdéskor vettem észre.

Azt elmondhatom hogy utána nézték és nem kell beutaló oda,de jobb időpontot kérni előre.

Azt beszéld meg anyukáddal hogy ha lehet az orvoshoz egyedül szeretnék majd bemenni.(a legtöbb helyen van külön vizsgáló helység,de ha ott még se lenne és be akarná menni akkor gyakorlatilag mindent látnak, és nem vagy már kis gyerek,meg így négyszemközt tudsz az orvossal beszélgetni,kérdezni,vizsgálat után még anyud is bemehet az orvossal beszélni)

2016. máj. 13. 20:11
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az itt küldött és a privátban érkezőket is. Megpróbálom a tornáztatást és ha nem lesz eredmény akkor 1 hónap múlva apuval megbeszélem, hogy mit tegyünk.
2016. máj. 14. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!