Kéthetente 1-2 sör mennyire árt meg 16 évesen?
Az alkohol, szerver oldószer: [link]
Az ókor óta az emberiség nagy mennyiségben fogyasztja.
A középkorban pl: a vizek elszennyeződése, fertőzöttsége miatt különösen sok alkoholt fogyasztottak, úgymond folyamatosan spiccesek voltak.
Mivel szerves oldószer, ezért mindig így kell rá gondolni.
Pl alkoholisták körében gyakrabban fordulnak elő daganatos betegségek.( [link] )
Az állam nem igazán érdekelt a visszaszorításban, mivel komoly bevétele származik belőle! A társadalom elfogadja, és támogatja (Gyere igyunk egy sört!)!
Nagy veszélye a közvetlen hatásain kívül, hogy alattomos rászokást okoz!
Ha elfogadod, hogy alkohollal kell ünnepelni valamit, akkor a végén minden nap ünnepelhetsz valamit, ha nem vigyázol, a végén pedig már muszáj lesz alkoholt fogyasztanod, mert ha nem iszol nincs ünnep!:-))
Hosszútávú hatások elbutulás, koordinációs zavarok, görcshajlam fokozódása, stb. De van aki pont emiatt lesz "sztár", lásd youtube.
Javaslom ne így akarj sztár lenni!
A sörben is nagyon sok olyan agyag van oldott állapotban ,amire a szervezetnek nagy szűksége van .Hogy kiből lesz iszákos ,alkoholista az nem 16 éves korban dől el .
Ennél a dohányzás sokkal károsabb .
Annak ellnére, hogy a sörtől általában óva intenek (pláne, ha fogyókúráról van szó), számos jótékony hatással rendelkezik: természetes antioxidánsokban, vitaminokban gazdag, segít újraépíteni az izmokat és a betegségektől is megóv.
Igazi energiabomba, a mennyiségre azonban nem árt ügyelni! Egy pohár sör aranyat ér, míg négytől garantáltan hízásnak indulsz.
Ha a dehidratálástól tartasz, tudd, hogy a sör 93 százaléka víz. Sőt, egy spanyol tanulmány szerint a sör a nyári melegben jobban hidratál mint a sima víz.
Most már csak azt szeretnéd tudni, melyik fajtát érdemes választanod? Kalóriatudatos éned nyilvánvalóan egy világos lager után nyúlna, de ha az egészséged helyezed előtérbe, a legjobb választás a barnasör.
A sötét színű sörök több antioxidánst tartalmaznak, amelyek segítenek a sejtek újjépítésében. Az Étel és Mezőgazdasági Tudományos Folyóiratban megjelent publikáció szerint a barnasörök vasban is gazdagabbak, mint világosabb társaik.
Emellett a kisebb sörfőzdék termékei is jobb választásnak bizonyulnak a tömegtermelt söröknél, hiszen több komlót tartalmaznak. A komló pedig polifenolokban gazdag, mely csökkenti a koleszterinszintet, segít a rák megelőzésében és elpusztítja a vírusokat.
Csak emlékezz az aranyszabályra: mindent mértékkel! A túlzásba vitt sörfogyasztással épp az ellenkezőjét éred el, máj- és veseproblémákat és szívbetegséget idézel elő, amit biztosan te sem kívánsz magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!