Kezdőoldal » Egészség » Férfiak egészsége » Fitymafék műtét utáni teendők?...

Fitymafék műtét utáni teendők? Jó-e ez így?

Figyelt kérdés

Pénteken műtöttek rövid fitymafékkel, de mivel ez volt életem legelső műtéte, így a beavatkozás után szinte már csak az járt a fejemben, hogy had menjek már haza.

Tettek be két biztonsági varratot, mert elvileg van egy nagy ér a péniszemen, amit nem akartak, hogy vérezni kezdjen. Utána pedig azt hiszem azzal az Elektrokauter-el égették át a féket.

A műtét után a nővér azt mondta, hogy minden pisilésnél le kell húzzam a makkról a fitymát, azután meg kamillába kell lógatnom a péniszemet. Azt is mondta, hogy igyak sok folyadékot - Na de ha egy nap megiszom pl. 2L ásványvizet, és percenként járok WC-re, akkor most minden alkalommal lógassam kamillába a kukacot? Ha igen, akkor hány percre? Mert az interneten azt olvastam, hogy egy nap háromszor, 5-10 percre elég.

Eddig úgy csináltam, hogy reggel, délután, este 5-10 percre kamillában lógattam, pisilés után pedig fél, 1 percre tettem kamillába. Viszont azt nem tudom, hogy jó-e ez így?

Az egyik kérdésem az lenne, hogy mennyire lehet lehúzni a makkról a fitymát, ill. amikor kamillába lógatom, akkor hátra húzzam-e azt?

A másik pedig, hogy az éjszakai, reggeli merevedésnél folyton vérezni kezd a seb - ez normális az első pár napban?

A válaszokat előre is köszönöm! 18/F

2016. márc. 14. 22:34
 1/3 anonim válasza:
Hali engem a tavaly nyáron végén műtöttek bár nekkem csak simán vágták és nekem csak annyit mondott a doki hogy betadinozzam meg hogy pár napik nincsen sport meg csak zuhanyozzak nekem nem vérzett nem tudom hogy ez normális e.
2016. márc. 14. 22:42
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem. Azt még elfelejtettem kérdezni, hogy zuhanyzás közben lehúzhatom-e a fitymát, hogy megtisztítsam a makkot? Vagy az még így az elején korai?
2016. márc. 14. 22:51
 3/3 anonim ***** válasza:
Zuhanyozni szabad,csak kádban ülni nem .
2016. márc. 14. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!