Egyszerre be lehetek jelentve 2 orvoshoz TB alapon?
Alapvetően van egy lakcímem, és egy ideiglenes lakcímem is. Voltam az ideiglenesen fogorvosnál, majd később jártam az eredeti lakcímen.
Az eredeti lakcímen csak 1 orvos van. Viszont az ideiglenes az egy város, ott pedig van legalább 4. Ott ugyanahhoz az orvoshoz kell visszamennem, akinél voltam (vagyis be vagyok-e még nála jelentve?!) vagy átmehetek egy másikhoz?
Fogorvoshoz oda mész ahova akarsz.
Egyedül a háziorvos az, akit fixre kell választanod, akinél az anyagod van, nála van a "kártyád", ő látja át a teljes kórtörténeted, határoz a kezelésedről. De sürgős esetben még egy másik, éppen akkor ügyeletes háziorvos is ellát.
Szakorvoshoz pedig mindig ahhoz mész, aki éppen rendel.
#7.
Ez csak a beutalóköteles rendelésekre igaz.
És ott sem egy konkrét orvosra, hanem bármelyik ott rendelőhöz mehet.
De egy fogászati rendelés nem beutalóköteles, azt érvényes TB-vel az ország bármely állami egészségügyi intézményében igénybe lehet venni.
Én budapesti vagyok, de soproni nyaraláskor megfájdult a fogam. Szó nélkül elláttak.
De mondok mégy csudadolgot: Kb. 10 éve elköltöztem abból a kerületből, ahol addig laktam, még csak ideiglenes lakcímem sincs ott. Viszont az ottani háziorvosommal tökéletesen meg vagyok elégedve ( a költözéskor már közel 20 éve volt a dokim), így nála hagytam a "kártyám", vagyis a mai napi ő a háziorvosom. Ha valami beutalóköteles vizsgálatra van szükségem ( legutóbb pld. 24 órás vérnyomásmérés) választhatok, hogy az ö körzetéhez tartozó, vagy a lakóhelyem szerinti intézménybe adjon beutalót.
Hát, régebbi tapasztalatok nem ezt mutatják. Kb 2 éve voltam ott fogászaton - utána az eredeti lakcímen folytattam - többek között azért mert akihez ott jártam picit sokat hibázik. Most itthon már nem tudok fogorvoshoz járni, csak ott tudnék.
Viszont mikor régebben kifúrta a fogam - és ideiglenes tömést rakott bele - közben foglalkozott a többi fogaimmal kb 1 hónapig, egyszer nagyon fájni kezdett a kifúrt és ideiglenes töméssel betömött fogam, így elmentem vissza oda, de ő nem rendelt - viszont köztük mindig van egy ügyeletes fogorvos.
Kijött, szóltam neki, elkérte a tajkártyám majd utána megkérdezte hogy "biztos fáj?" mert ők csak ügyeletesek, és akihez tartozom, az csak holnap rendel. (vagyis én nem mondtam neki semmit, gépben volt, hogy kihez tartozom) Kb 5 percig veszekedtem vele, hogy tömje már be még egyszer ideiglenessel - mert meglazult a fogtömés - és akkor betömte, de mondta, hogy menjek majd vissza a fogorvosomhoz.
Illetve egyszer láttam hogy más is átakart menni egy másikhoz, mert elfúrta a fogát és ott is veszekedés tört ki, de végül sikerült átmennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!