Melyik az ondóvezeték? +Pár kérdés
Szoktam úgy is nézni. De alapból vékony a herezacskóm, s így is ki tudok mindent jól tapintani. (Bár örülnék, ha nem így lenne, akkor nem nézegetném). Akkor világos most már, hogy melyik. Csak kicsit azért furcsa, mert egyik oldalt ugyebár nem oda megy az a kis cső, mint a másik oldalt. Bár a jobb oldalt azt a kis csövet nehezebb tudom kitapogatni, inkább csak a hasüreg előtt az "érhálózat" alatt. Meg a here aljánál, mert ott kicsit lelóg. Bal oldalt meg a felfele megy, bár ahogy érzem onnan lefele kanyarodik, bár elég furcsa így, hogy az elhelyezkedésük nem ugyanolyan és azok az illusztrációs képek a herének a felépítéséről számomra egy kicsit szürreális, mert nekem nem olyan, mint ott. (Bár másoknak nem tudom milyen, még csak a sajátomat tapintottam ki).
Nem mindig forgolódik, ha guggolok akkor csak inkább "előre dől" akkor jól érezhető a here hátulján lévő dolgok. Ez, hogy mikor, hogy áll ez olyan véletlenszerű. De például a bal oldalamon feküdni kényelmetlen és nem is szoktam úgy aludni, mert olyan fura helyzetbe kerül mindig bal oldali heregolyó.
Hát ezt milliméterre nem igazán tudom meg mondani. Az ondóvezeték tényleg kicsi, ha két újjal tapintom akkor úgy éppenséggel lehet érezni, a hasüreg fele, a here tetejéhez ahova megy jobban lehet. Mert ott vesz egy kanyart fent, és akkor duplán érezd ott. (Ha nem tapogatnám meg úgyhogy az ujjadat így egymásnak mozgatod, akkor csak úgy tűnne, mintha egy csomó van ott). Jobb oldalon sokkal kisebb és tényleg nehezebb mert a nagyobb vezeték alatt megy le. (Lent érezhető jobban, ugyanúgy egy kis csomóként mert ott is vissza kanyarodik nekem). A másik mind két oldalt sokkal vastagabb. Úgy ha a két ujjammal fogom akkor belefér. Körülbelül így tudom elmondani, ha ez segít.
Mást nagyon nem érzek. Még a bal here alján van egy cső ami a heréből jön ki az kicsit vastagabb mint az ondóvezeték és jobban rajta van a herén, mint ami jobb oldalt van. Lehet az az ondóvezeték csak az elején vastagabb és akkor után vékonyodik.
Mellékherét talán egy kicsit érzem. Azok nincsenek meg nagyobbodva, szóval annyira érzem, hogy valami van a here tetején, ami különbözik a herétől. (Így a here felszíne megtörik, és ott picit puhább). Néha kicsit érzékeny, de tényleg nem nagyon.
Bár az orvos meg nézte ultrahanggal is, a vérellátást is, és azt mondta a vértellátás rendben van. Bár csak az alját tapintotta, ebből nem tudom, hogy jöhet rá a dolgokra, hogy mondjuk mi van felül?
Csak igazából sok itt a rejtély számomra. Fájdalom nincs, inkább csak díszkomfort érzet)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!