Az lenne a kerdesem hogy milyen Protein shaket tudnék én ithol csinalni? Csak térmészetes hozzávalókbol!
jaj de szeretem ezt az odlalt :) külön leírod hogy csak természetes hozzávalókból, erre odaíra hogy fehérjepor...
na mind1, a kérdére válaszolva, én ezekből szoktam csinálni: görögjoghurt vagy cottage cheese, zabpehely, gyümölcs (én banánt szoktam és fagyasztott erdei gyümölcsöket, epret, vagy amit találok), kevés mogyoróvaj vagy akármilyen mogyoró féle, mandula, makk akármi, kevés méz, tej/víz.. kb ezek jutnak most eszembe, de igazából bármi jó ami egészséges, a turmixokban az jó hogy ha 1-2 + dolgot hozzáadsz, nem befolyásolják annyira az ízét (pl mogyoróvajat nem igazán szeretem magában, de ebben észre sem veszem)
Mielőtt megveszed az alapanyagokat, azért nézd meg hogy miket is tartalmaz, hiszen vannak görögjoghurtok amik pl 15% zsírt és 6g fehérjét tartalmaznak, és vannak amik 10% zsírt és 10g fehérjét, szóval nem mind1.
A leírt alapanyagokból sem kell mindet használnod, kedvedre variálgathatod.. lényeg hogy egészséges alapanyagokat használj, azokból semmi rossz nem sűlhet ki.
Én is a házi shaket preferálom, nem mondom le a fehérjeporokat, de így legalább pontosan tudom mi van benne, hogyan készült.. meg amúgyis nem egyszer derült ki hogy hazudtak a fehérjegyártók, és hamis adatokat írtak a termékükre.
Direkt írtam, hogy lássam mi lesz a kis butusok reakciója :) És akkor nézzük: mi nem természetes a fehérjeporban? Mely összetevő vagy gyártástechnológia teszi a fehérjeport mesterségessé? És utána vizsgáljuk meg, hogy ezen összetevők vagy gyártástechnológiák megjelennek-e az általatok természetesnek titulált élelmiszerek esetén is.
A "hazudtak a fehérjegyártók"-állításról pedig legalább 2 bizonyított esetet kérek.
Gondolom minden, amit mondasz, jól átgondolt, és van alapja, így nem lehet nehéz kifejteni őket.
Lényegtelen hogy mit gondolsz, mivel az oldal nem arra van hogy az emberek megbeszéljék a nézeteiket bizonyos dolgokról, hanem hogy válaszoljanak a kérdésekre. Nyilván nem az volt a kérdése hogy tudtok e mondani ilyen meg ilyen fehérjeporokat, hanem hogy hogyan csinálhatna házilag, amire te nem adtál választ.
Ha valaki megkérdezi tőled, hogy hogyan csinálhatna házilag narancslét, akkor nem azt fogod mondani hogy nem kell csinálni, mert meg lehet venni a boltit is.
Szóval teljesen mindegy hogy mennyire természetes az a fehérje por, még ha 10x jobb lenne az se számít.
Nincs igazad. Szabad gondolkodni is neha, nem csak mint egy gep valaszolni barmire, meg akkor is, ha targyi tevedesen alapul, mint most. Kb mintha a narancs hejabol akarna levet csinalni.
Persze ez a kifogastenger csak azt jelezte, hogy fingod sincs, mit is jelentenek a nezeteid.
Kerdezo: Natur feherjet keress, a legelterjedtebb tipus tejbol keszul, nepszeru termekek a Myprotein Impact Whezje, a bioboltokban kaphato Natura termekek, es a wheyprotein.hu termekei. Ezen felul meg lehet kapni tojasbol, szojabol, rizsbol, de meg borsobol keszulteket is, mas-mas arakon es elvezeti ertekkel. Igazabol az izesitett feherjeporok alapja is ugyanez, csak azokhoz tesznek edesitot es szinezeket (amik mar lehetnek mestersegesek). Mivel a natur feherjek izesites nelkuliek, az izukrol neked kell gondoskodnod, ennel csak a fantaziad szab hatart.
Az elkeszites pedig egyszeru: beleontod a port valamibe (egy shaker mondjuk), vizet adsz hozza es osszerazod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!